Ν.Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ στηρίζει τις προσπάθειες του ΚΟΑΠ

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών ΚΟΑΠ να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα και να συνεχίσει το θετικό του έργο, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις μετά από επίσκεψη στα γραφεία του ΚΟΑΠ στη Λευκωσία.

Όπως ανέφερε ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Ττίμης Ευθυμίου, στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση της πορείας του ΚΟΑΠ και επεξηγήθηκε ο τρόπος και η λειτουργία του οργανισμού, ενώ έγιναν διάφορες εισηγήσεις ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να γίνει πιο

αποτελεσματικός.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη βοήθεια όλων των κομμάτων και του ΔΗΚΟ, μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, θα μπορούν να υλοποιηθούν αρκετά πράγματα, ούτως ώστε ο αγρότης πλέον να απολαμβάνει πολύ πολύ πιο έγκαιρα τις επιδοτήσεις, αλλά και με σημαντική μείωση των οποιονδήποτε ποινών. “Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία που ξεκίνησε θα μπορέσει να συνεχιστεί με ουσιαστικό στόχο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του αγρότη”, είπε.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Επίτροπο αλλά και τη διευθυντική ομάδα του οργανισμού “πάρα πολύ καλή”.

Είπε ότι ο ΚΟΑΠ αποτελεί ένα βασικό πυλώνα για την αγροτική ανάπτυξη, “θεωρούμε ότι μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα” για να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος και η αγροτική οικονομία να αποτελέσει μεγαλύτερο μερίδιο της ευρύτερης οικονομίας της Κύπρου”.

Σε ό,τι μας αφορά εμάς το ΔΗΚΟ, πρόσθεσε, “θεωρούμε ότι ο ΚΟΑΠ έχει συνεισφέρει πάρα πολλά στο παρελθόν, από το 2004 οπότε είχε ιδρυθεί από την κυβέρνηση Τ. Παπαδόπουλου και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα”.

Ανέφερε ότι έχουν εκταμιευθεί μέχρι σήμερα πέραν του 1.5 δισ. Ευρώ σε αγροτικές επιδοτήσεις, που δείχνει το επίπεδο της συνεισφοράς που μπορεί να τύχει ο ΚΟΑΠ σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ανάπτυξης όχι μόνο της αγροτικής οικονομίας αλλά της οικονομίας ευρύτερα.

“Και στόχος πρέπει να είναι σίγουρα να μην χάσουμε ούτε ένα σεντ από ευρωπαϊκά κονδύλια και γι`αυτόν ακριβώς τον λόγο εμείς σήμερα ως ΔΗΚΟ έχουμε επαναβεβαιώσει και επαναδιατυπώσει τη δική μας βούληση να βοηθήσουμε με θετικό κλίμα συνεργασίας τον ΚΟΑΠ να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα τα οποία σήμερα σίγουρα υπάρχουν αλλά δεν είναι στο βαθμό που ήταν στο παρελθόν, να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν ένα πάρα πολύ θετικό έργο και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί για το καλό του αγροτικού κόσμου, της αγροτικής οικονομίας και της Κύπρου ευρύτερα”, είπε .

Τέλος, ευχήθηκε στον ΚΟΑΠ καλή συνέχεια, διαβεβαιώνοντας ότι το ΔΗΚΟ θα είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα