Ν.Παπαδόπουλος: Πολιτική αφέλεια να ζητούμε αναγνώριση ΚΔ;

"Είναι πολιτική αφέλεια να επιμένουμε σε αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, αλλά δεν είναι πολιτική αφέλεια να εμπιστευτούμε την Τουρκία σε βάθος χρόνου;" διερωτάται ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην κοινή πρόταση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης για την Ασφάλεια και της Εγγυήσεις.

Σε δηλώσεις του στις Τομές στα Γεγονότα του Σίγμα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι η πρόταση που έχουν καταθέσει είναι πιο ρεαλιστική

από αυτό που βρίσκεται υπό συζήτηση σήμερα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

"Αυτό που μας ζητούν ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ είναι να εμπιστευτούμε την Τουρκία ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, σε σχέση με κατάργηση των Εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων, σε βάθος χρόνου ενώ εμείς από την πρώτη μέρα της λύσης θα πρέπει να αποδεχθούμε να καταργηθούν όλοι οι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι τ/κ θα έχουν βέτο σε όλα τα επίπεδα, δεν θα μπορεί να λειτουργεί το κράτος, θα υπάρχουν οι έποικοι...", ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

"Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί, αν δεν εκπληρώσει πρώτα η Τουρκία τις υποχρεώσεις της".

Με την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ έχουμε μια βασική διαφωνία στην τακτική της διαπραγμάτευσης. Διεκδικούν αυτό που δέχεται η Τουρκία, ενώ σε μια διαπραγμάτευση θα πρέπει να διεκδικείς αυτό που εσύ θέλεις και όχι το τι δέχεται ο άλλος.

Σε ερώτημα γιατί ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν έθεσε αυτές τις θέσεις και επιδιώξεις, ο Νικόλας Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος απέρριψε το Σχέδιο Ανάν και ότι το κληρονόμησε από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Επεσήμανε επίσης ότι οι θέσεις Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν αυτές που διεκδίκησε στη συνέχεια.

Περισσότερα στο βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα