Νουρής: Σήμερα βάζουμε τις βάσεις για το ΓεΣΥ

Σήμερα βάζουμε τις βάσεις, δήλωσε ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής, σημειώνοντας παράλληλα ότι διαγράφουμε την χώρα μας από την μαύρη λίστα ως το μόνο ευρωπαϊκό κράτος χωρίς εθνικό σύστημα υγείας.

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο κ. Νουρής ανέφερε ότι «ψηφίζουμε για ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα, που σχεδιάστηκε για την εξυπηρέτηση του πολίτη – ασθενή». «Για να μην χρειάζεται να γνοιάζεται για την κακιά ώρα»,

πρόσθεσε.

«Για να μην πρέπει να αποτείνεται σε πολιτειακούς αξιωματούχους για να εξυπηρετηθεί», είπε. «Για να μην χρειάζεται μέσο για να λάβει το ενδεδειγμένο φάρμακο ή θεραπεία. Για να μην ψάχνει το όνομά του σε μακρόσυρτες λίστες αναμονής».

«Περάσαμε από συμπληγάδες. Συζητήσαμε για χρόνια. Ακούσαμε τις απόψεις των ειδικών» ανέφερε ο κ. Νουρής. Δώσαμε, πρόσθεσε, «λόγο και ρόλο στους ίδιους τους ασθενείς».

Αξιολογήσαμε, συνέχισε, «σωρεία συστημάτων και στο τέλος ομόφωνα υιοθετήσαμε ένα μοντέλο για το οποίο πρέπει όλοι να συνδράμουμε για την επιτυχή εφαρμογή του».

Ο Βουλευτής ΔΗΣΥ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην κυβέρνηση, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας κάνοντας λόγο για επίδειξη αποφασιστικότητας και ολοκλήρωση δύσκολων συμφωνιών.

«Σήμερα βάζουμε τις βάσεις», είπε, προσθέτοντας ότι «κάνουμε πράξη αυτό που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν πέτυχε». Διαγράφουμε, είπε, «την χώρα μας από την μαύρη λίστα που μας ανέφερε σαν το μόνο Ευρωπαϊκό κράτος χωρίς εθνικό σύστημα υγείας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα