Περδίκης: Εμείς δεν υπήρξαμε Ιούδες

Στις χρόνιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος και για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο σύστημα υγείας, μίλησε κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης.

Συγκεκριμένα, στοχοποίησε τη διαχρονική προσπάθεια εμπορευματοποίησης του κλάδου, πολιτική που ως συνέπεια είχε τον αποκλεισμό μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας, αφού δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα αυξημένα έξοδα.

Μεγάλα συμφέροντα, επεσήμανε, προσπάθησαν

να μπλοκάρουν την εφαρμογή του ΓεΣΥ, με τις πολιτικές ευθύνες να είναι μεγάλες. Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, επεσήμανε, στα πολλά χρόνια δράσης του, δεν υπήρξε ποτέ Ιούδας! Με συνέπεια στήριζε και θα συνεχίσει να το κάνει, όσα νομοθετήματα ενισχύουν την πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Ως προς αυτό το σημείο, επεσήμανε πως για το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, η καθολική πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, είναι θεμελιώδες ζήτημα για τη δημοκρατία. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε τη σημασία της χρηματοδότησης για την πρώτη πενταετία, ενώ εκτίμησε πως μετά το πέρας του διαστήματος αυτού, μπορούμε να εξετάσουμε μια διαδικασία φιλελευθεροποίησης, με δυνατότητα επιλογής και ιδιωτικού φορέα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Περδίκης κατέθεσε σειρά προτάσεων, σχετικές με την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την αντιμετώπιση σοβαρών και χρόνιων παθήσεων, αλλά και πλήθος άλλων ζητημάτων.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα