Νοσοκομείο Λευκωσίας: Εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για ρεύμα

Πέραν των 40 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς, το κόστος ρεύματος και πετρελαίου που δαπανήθηκαν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Λευκωσίας από το 2007 μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" δαπανώνται κάθε χρόνο περίπου €4 εκατ., για το ρεύμα ενώ φαίνεται να πληρώθηκε άλλο €1 εκατ. για πετρέλαιο.

Το 2016 πληρώθηκαν €3 εκατ. για ηλεκτρικό

και άλλο περίπου €1 εκατ. για πετρέλαιο, ενώ αντίστοιχο ποσό αναμένεται να πληρωθεί και φέτος.ε την περίοδο 2007-2016 πληρώθηκαν €40 εκατ.

Όπως διαφαίνεται, τα ενεργειακά προβλήματα που έχει το κτήριο του Νοσοκομείου Λευκωσίας είναι τεράστια καθώς από το 2016 το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με λειτουργό του Γενικού Νοσοκομείου, που ασχολείται με την ενέργεια, καταβάλλουν προσπάθεια να περισώσουν ό,τι περισώζεται από πλευράς μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, αν και φαίνεται πως τα περιθώρια βελτίωσης θα είναι περιορισμένα αν δεν ληφθούν ριζικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο ανανέωσης της σύμβασης συντήρησης του νοσοκομείου στο τέλος του τρέχοντος έτους, γίνονται σκέψεις να εγκατασταθούν μηχανήματα ψύξης και θέρμανσης καλύτερης απόδοσης και λιγότερης κατανάλωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα