Νομική αρωγή στους κατόχους Αξιογράφων από την Κυβέρνηση

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση για Νομική Αρωγή στους κατόχους Αξιογράφων, με την οποία θα παρέχεται δωρεάν νομική αρωγή σε υποθέσεις ενώπιον του Δικαστηρίου υπό την προϋπόθεση του καθορισμού ανωτάτου ορίου αμοιβής προς τους δικηγόρους το οποίο θα αναλαμβάνεται από το κράτος.

Το Υπουργικό εξουσιοδότησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να υποβάλει στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικό τροποποιητικό νομοσχέδιο του περί Νομικής Αρωγής Νόμου.

Εξάλλου, στη συνεδρίασή του το Υπουργικό ενέκρινε την παράταση ισχύος του

Σχεδίου Πολεοδομικών Κινήτρων για σκοπούς ανάκαμψης της αναπτυξιακής δραστηριότητας στην Κύπρο.

Η απόφαση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, λήφθηκε αφού διαπιστώνεται η ανάγκη παράτασης της ισχύος του εν λόγω Σχεδίου μετά από αιτήματα διαφόρων φορέων και οργανισμών που ασχολούνται με μεγάλα έργα ανάπτυξης γης, καθώς και από το γεγονός ότι αριθμός σημαντικών έργων βρίσκεται ήδη στο στάδιο ετοιμασίας σχεδίων και η προηγούμενη παράταση καθίστατο άκρως περιοριστική.

Με την απόφαση η πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής θα πρέπει να εξασφαλιστούν μέχρι τον Ιούνιο του 2017, ενώ όσον αφορά το χρόνο υλοποίησης/ολοκλήρωσης του έργου θα ισχύει περίοδος που δεν θα υπερβαίνει τα τρία χρόνια από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας οικοδομής.

Το Υπουργικό αποφάσισε επίσης το διορισμό του Θεοφάνη Θεοφάνους, στη θέση του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων. Ο κ. Θεοφάνους είναι Προϊστάμενος Διοίκησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εισήγηση του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τη θεσμοθέτηση της 15ης Σεπτεμβρίου ως «Ημέρας του Πολίτη».

Η θεσμοθέτηση της «Ημέρας του Πολίτη» έχει ως στόχο την ενημέρωση του πολίτη για τα δικαιώματά του, για τις προσφερόμενες σε αυτών κρατικές υπηρεσίες και απορρέει από την ανάγκη για ενθάρρυνση της συμμετοχής του πολίτη στα κοινά μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Γενικότερα, ο στόχος της καθιέρωσης της «Ημέρας του Πολίτη» είναι η προσφορά βελτιωμένων υπηρεσιών στην κοινωνία και στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, με την καθιέρωση τακτικής επικοινωνίας μαζί του και την διασφάλιση των δικαιωμάτων του για ενημέρωση, πληροφόρηση, διαφάνεια και έκφρασης λόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα