Τέλος από τον ΚΟΤ με απόφαση Υπουργικού ο Μάριος Χαννίδης

Στην επικύρωση της απόφασης του ΔΣ του ΚΟΤ για διακοπή του συμβολαίου του Μάριου Χαννίδη προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τον Μάριο Χαννίδη ενημέρωσε ο ίδιος ο Υπουργός Ενέργειας με την λήψη της τελικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε διάσκεψη τύπου που είχε παραθέσει προ ημερών ο τέως Πρόεδρος του ΚΟΤ, είχε αναφέρει ότι δεν «υπάρχει Υπουργικό Συμβούλιο στον κόσμο που θα έπαιρνε μια τέτοια απόφαση», κάτι που προμηνύει ότι ο ίδιος θα δώσει συνέχεια με νομικά μέτρα.

Αρχικά το Διοικητικό Συμβούλιο του

ΚΟΤ, αποφάσισε την άρση της εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπο του Μάριου Χαννίδη, και μετά από πολλά επεισόδια προχώρησε στην εισήγηση για διακοπή του συμβολαίου του κατηγορώντας τον για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του, αλλά και σειρά αρνητικών συμπεριφορών του.

Το σίριαλ παίρνει και επίσημα τέλος, αν και όπως προαναφέραμε, είναι πολύ πιθανόν ο Μάριος Χαννίδης να επανέλθει με νομικά μέτρα κατά της απόφασης.

Ανησυχίες Βουλής για την εξέλιξη

Ανησυχίες εκφράστηκαν σήμερα από πλευράς κομμάτων αναφορικά με το λειτουργικό πρόβλημα που δημιουργείται στον ΚΟΤ μετά και την απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού να τερματίσει το συμβόλαιο του Γενικού Διευθυντή Μάριου Χαννίδη. Το θέμα ηγέρθη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, στην οποία ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ Κώστας Κουμής παρουσίασε τον προϋπολογισμό του ΚΟΤ για το 2015.

Σε δηλώσεις ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε ανησυχία για το “λειτουργικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη διοίκηση του Οργανισμού, καθώς αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε κατά πόσον έχει παυθεί ο Γενικός Διευθυντής ή και όταν και αν επικυρωθεί ο τερματισμός της εργοδότησης του θα αναπληρωθεί το κενό με το διορισμό κάποιου άλλου Γενικού Διευθυντή”.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο τερματισμός ενδεχομένως να είναι παράνομος, προσθέτοντας ότι αυτό θα αξιολογηθεί και θα αποφασιστεί από τα αρμόδια σώματα και ίσως να είναι ζήτημα που θα καταλήξει στα δικαστήρια.

“Όμως το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή θητεία εκδιώκεται ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ, γεννά πολλά ερωτηματικά και μας δημιουργεί πολλές ανησυχίες και προβληματισμούς σε σχέση με τη διοίκηση του οργανισμού”, είπε. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος διερωτήθηκε αν αυτό είναι ένα φαινόμενο που θα επαναλαμβάνεται, αλλά και ποιοι είναι οι λόγοι που ο ΚΟΤ δεν μπορεί να βρει ένα Γενικό Διευθυντή που να μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του αξιώματος.

Την ίδια ώρα εξέφρασε ανησυχία γιατί όπως είπε υπάρχει αύξηση στην τουριστική προσέλευση και, παράλληλα, μείωση εσόδων.

Keywords
Αναζητήσεις
μάριος χαννίδης
Τυχαία Θέματα