Νικόλας:Ακολουθείται και πάλι η πολιτική της άδειας καρέκλας

Σε δηλώσεις προέβη ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος αναφορικά με το έντονο παρασκήνιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έτσι ώστε να κατοχυρωθεί ένας ενιαίος εταιρικός συντελεστής για όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. καθώς επίσης και για την άρνηση του Αβέρωφ Νεοφύτου, να θέσει στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών τη πρότασή του για τη θεσμοθέτηση ενός συστήματος αποζημίωσης των «κουρεμένων» καταθετών και κατόχων αξιόγραφων».

Αυτούσιες οι δηλώσεις

«Ακολουθείται για ακόμη μια φορά η πολιτική της άδειας καρέκλας»

«Την τελευταία περίοδο διαπιστώνεται ένα

έντονο παρασκήνιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο έτσι ώστε να κατοχυρωθεί ένας ενιαίος εταιρικός συντελεστής για όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως να επηρεάσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει η κυπριακή οικονομία ιδιαίτερα στο τομέα των υπηρεσιών», δήλωσε μετά το πέρας της ημερίδας του S&D και του Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων ο Υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Επεσήμανε ότι «σίγουρα θα πρέπει να συνδιαμορφωθεί η πολιτική της Ε.Ε έτσι ώστε από τη μια η Κύπρος να συνεχίσει να αξιοποιεί τα δικά της πλεονεκτήματα και από την άλλη να λειτουργεί μέσα σε ένα συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε». Για να προσθέσει στην συνέχεια ότι «αυτό που διαπιστώνουμε, δυστυχώς, είναι ότι για ένα κρίσιμο και καθοριστικό ζήτημα για την κυπριακή οικονομία ακολουθείται για ακόμη μια φορά η πολιτική της άδειας καρέκλας. Δεν συμμετέχουμε στις συζητήσεις, δεν λαμβάνονται αποφάσεις με τη δική μας σύμφωνο γνώμη, αλλά τρέχουμε για ακόμη μια φορά πίσω από τα γεγονότα».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως «εμείς θεωρούμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να είναι παρούσα για να πετύχει συμμαχίες με άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε έτσι ώστε όχι μόνο να συμμετέχουμε σε αυτήν τη συζήτηση, αλλά να βοηθήσουμε στο μέγεθος που μας αναλογεί να συνδιαμορφώσουμε την πολιτική της Ε.Ε σε αυτά τα κρίσιμα και καθοριστικά ζητήματα».

Θέλουμε να συζητηθεί η πρότασή μας για θεσμοθέτηση της διαδικασίας αποζημίωσης των «κουρεμένων»

«Θέλω να εκφράσω την θλίψη μου γιατί ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αρνείται να θέσει στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών τη δική μας πρόταση για τη θεσμοθέτηση ενός συστήματος αποζημίωσης των «κουρεμένων» καταθετών και κατόχων αξιόγραφων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος μετά το πέρας της ημερίδας του S&D και του Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων.

Πρόσθεσε δε ότι «αυτή η άρνηση συνδυάζεται με το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την κατ' ισχυρισμό αποζημίωση των κουρεμένων καταθετών και κατόχων αξιόγραφων, δεν αναφέρεται τίποτα απολύτως στις βασικές πρόνοιες της νομοθεσίας για αποζημίωση «κουρεμένων» καταθετών και κατόχων αξιόγραφων» .

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «με την κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού στον οποίο περιέχονται 25 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Αλληλεγγύης το οποίο επρόκειτο να καταργήσει η κυβέρνηση, είναι μια προσπάθεια παραπλάνησης και κοροϊδίας των κουρεμένων. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για να αποκαταστήσει όσους πλήγηκαν από το «κούρεμα. Αν υπήρχε τέτοια πρόθεση θα έθεταν την δική μας πρόταση νόμου στην ατζέντα της ολομέλειας για υπερψήφιση, έτσι ώστε να θεσμοθετηθεί η απαραίτητη διαδικασία αποζημίωσης αυτών των συμπολιτών μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα