Νικόλας: Η συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου θα φέρει τη νίκη

Η ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ σηματοδοτεί την έναρξη του κοινού αγώνα του ενδιάμεσου χώρου για αλλαγή, που περνά μέσα από κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης και καταλήγει στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2018, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως δεν έχει

καμία απολύτως αμφιβολία πως η συνεργασία αυτή θα φέρει "τη νίκη στις προεδρικές εκλογές τον Φλεβάρη, την προοπτική για τον τόπο μας, την ελπίδα στο λαό μας και τη χαμένη μας αξιοπρέπεια".

Χθες η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ ενέκρινε δια βοής την υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου για τις προεδρικές εκλογές του 2018. Ενωρίτερα το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Παπαδόπουλου. Είκοσι έξι άτομα ψήφισαν υπέρ ενώ τέσσερα απήχαν από την ψηφοφορία, λόγω διαφωνίας τους με τη διαδικασία.

Στη δήλωσή του, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως "ξεκινήσαμε αυτή την πορεία με όλα τα ηγετικά στελέχη αλλά και τα μέλη και τους ψηφοφόρους των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, με όλα τα οργανωμένα σύνολα και τους ανένταχτους πολίτες που συμμερίζονται τις δικές μας ανησυχίες και τα δικά μας οράματα" και πως δεν έχει καμία απολύτως αμφιβολία, πως η συνεργασία αυτή θα φέρει "τη νίκη στις προεδρικές εκλογές τον Φλεβάρη, την προοπτική για τον τόπο μας, την ελπίδα στο λαό μας και τη χαμένη μας αξιοπρέπεια".

"Η χθεσινή, ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος σηματοδοτεί την έναρξη του κοινού αγώνα του Ενδιάμεσου Χώρου για αλλαγή, που περνά μέσα από κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης και καταλήγει, στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2018. Για να εφαρμοστεί μια Νέα Στρατηγική στο Κυπριακό, για να προστατευθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, για να διεκδικήσουμε σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση, για να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, με πρώτιστη έγνοια την κοινωνική συνοχή", είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Επεσήμανε πως η συμφωνία του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, και της Αλληλεγγύης καθιστούν το στόχο, την επιδίωξη και το όραμα για συνεργασία των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, πραγματικότητα. "Ξεκινήσαμε μια κοινή πορεία για την πολιτική αλλαγή, με την ΕΔΕΚ, με την Αλληλεγγύη και πιστεύω όταν έρθει η ώρα, με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών", ανέφερε.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, "ο οποίος ήταν από τους πρώτους που συνειδητοποίησε την ιστορική ευθύνη αλλά και την προοπτική συνεργασίας των δυο ιστορικών μας κομμάτων" καθώς και την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, "για την καταλυτική συνεισφορά της στην επίτευξη της συνεργασίας".

Επίσης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη, ο οποίος έχει δεσμευτεί να μεταφέρει το συντομότερο δυνατό την πρόταση των τριών κομμάτων, στα συλλογικά όργανα του κόμματος του.

Στη χθεσινή του ομιλία ενώπιον της ΚΕ του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είχε αναφέρει πως τον συγκινεί η προοπτική της διακυβέρνησης της χώρας, ως συνέχεια και εξέλιξη των θητειών των δύο προηγούμενων Προέδρων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Είπε ακόμη πως "τα τελευταία εννέα χρόνια, η πατρίδα μας βρίσκεται στη δίνη αποτυχημένων πολιτικών επιλογών" που την έχουν απομακρύνει κατά πολύ από τις προσδοκίες και τους στόχους του λαού μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα