Νικόλας: O ΠτΔ ενημερώνει δημοσιογράφους και όχι τον κόσμο

Η διαρροή των εγγράφων δεν είναι θέμα που αφορά τον Γενικό Εισαγγελέα αφού όλοι γνωρίζουμε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ασυλία, επεσήμανε ο Νικόλας Παπαδόπουλος κληθείς να σχολιάσει το κάλεσμα του Γιώργου Λιλλήκα προς τον Γ. Εισαγγελέα για να παρέμβει αυτεπάγγελτα ούτως ώστε να ερευνήσει τυχών ποινικές ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Δεν έπρεπε ο ΠτΔ να προβεί σε αυτή την ενέργεια. Ενημερώνει δικούς του δημοσιογράφους, πολιτικούς του φίλους αλλά όχι τον κόσμο», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

χαρακτήρισε περίεργες τις αντιδράσεις της Κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. «Η Τουρκία προσπαθεί να καθιερώσει τετελεσμένα επί του εδάφους και η Κυβέρνηση αντιδρά με διαρροές. Και γιατί στους συγκεκριμένους (δημοσιογράφους), είναι η ερώτηση. Είναι οι δημοσιογράφοι που στήριζαν τον Πρόεδρο και τον πίεζαν να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη γραμμή στο Κυπριακό», είπε.

Γιατί οι συγκεκριμένοι

δημοσιογράφοι;

«Οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους, δεν ξέρουν ποιόν να φταίξουν και φταίνε τον Αναστασιάδη επειδή δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι είναι η πολιτική που έχει πρόβλημα. Ο Νίκος Αναστασιάδης αντί να αναγνωρίσει ότι είναι λανθασμένη η πολιτική του ρίχνει το φταίξιμο στους πάντες», είπε θέτοντας το ερώτημα «Γιατί οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι δικαιούνται να έχουν ειδική ενημέρωση και όχι οι πρόσφυγες, οι πολίτες και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου;»

Τα έγγραφα αυτά, συνέχισε, τα έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος ο Πρόεδρος ως απόρρητα. «Δεν τα έχει δώσει σε εμάς αλλά σε ορισμένους δημοσιογράφους. Και δεν έδωσε μόνο έγγραφα δικά μας αλλά και έγγραφα του ΟΗΕ τα οποία ενδεχομένως να του έχει αποστείλει ο κ. Γκουτέρες. Αντιλαμβάνεστε τι ζητήματα προκύπτουν από ένα τέτοιο διπλωματικό λάθος.

«Πως θα μας εμπιστευτούν στο μέλλον ξένοι διπλωμάτες και μεσολαβητές των Ηνωμένων Εθνών όταν βλέπουν απόρρητα έγγραφα να διαρρέουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;»

«Το δεύτερο που προκύπτει μέσα από αυτά τα έγγραφα είναι πως τελικά πάνε περίπατο τα όσα είπε ο ίδιος ότι δηλαδή είναι άκυρες οι υποχωρήσεις του. Είναι έτοιμος να συνεχίζει από εκεί που έμεινε. Εμείς λέμε πως τώρα που διαπιστώνουμε την αποτυχία της πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να την αλλάξουμε την στρατηγική. Σήμερα η Τουρκία δεν θεωρεί ότι είναι πρόβλημα το Κυπριακό για την ίδια . πρέπει να της δημιουργήσουμε κόστος.»

Περί κατάχρηση τ/κ περιουσιών

Όσον αφορά τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάδου περί κατάχρησης τ/κ περιουσιών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είχαμε και στο παρελθόν τέτοια φαινόμενα. «Οι καταγγελίες μη σωστής χρήσης και κατάχρησης σίγουρα θα πρέπει να εξεταστούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος κατέχει σήμερα τ/κ γη, παρανομεί. Αρμόδιος εξάλλου είναι ο Διαχειριστής».

«Θεωρώ όμως ότι σε κάποιες δηλώσεις (του κ. Φαίδωνος), υπάρχουν υπερβολές», είπε προσθέτοντας πως αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι εάν θα υπάρχει συγκεκριμένη κοινωνική πολιτική για την στήριξη των προσφύγων και διάθεσης αυτών των τ/κ περιουσιών. «Αυτή η στήριξη ωστόσο δεν μπορεί να γίνεται τους κανόνες της αγορές», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων μίλησε τα λάθη που έγιναν στην οικονομία σημειώνοντας πως αν και η Κύπρος έχει μικρό δημόσιο χρέος, εντούτοις έχει το μεγαλύτερο ιδιωτικό χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα