Νικολά Στογίλκοβιτς: Το... πολυεργαλείο του Μιλόγεβιτς

Σε αρκετές περιπτώσεις δεν αρκεί μόνο το ταλέντο και η ικανότητα ενός παίκτη για την ανάδειξή του. Χρειάζεται και η κατάλληλη... ώθηση-μεταχείριση από τον εκάστοτε προπονητή που τον έχει υπό τις οδηγίες του. Σε αυτό, ο Νικολά Στογίλκοβιτς, ο οποίος είναι στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, στάθηκε τυχερός...

Στη θητεία του στην Τσουκαρίσκι, όπου έφτιαξε όνομα, είχε πάνω από το... κεφάλι του τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος φρόντισε να αναδείξει τα πλούσια αγωνιστικά

χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, οτι υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή της Ομόνοιας και του Παινιώνιου, ο 24χρονος πλέον επιθετικός πέτυχε σε 88 ματς, 32 γκολ, μοιράζοντας παράλληλα και 9 ασίστ. Κοινώς, συμμετείχε ενεργά σε 1 γκολ περίπου ανά 2 ματς, πριν πάρει μεταγραφή για την Πορτογαλία και την Μπράγκα.

Μάλιστα, στον μοναδικό τίτλο που έχει κερδίσει στην ιστορία της η Τσουκαρίσκι, ο Νικολά Στολγίκοβιτς είχε καθοριστικό ρόλο. Στην πορεία προς τον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας είχε 3 γκολ, ενώ στις 20 Μαΐου του 2015 κόντρα στην Παρτιζάν, αυτός έδωσε την ασίστ στο Σρνιτς, προκειμένου να πετύχει το γκολ που χάρισε την κούπα στους «βουνίσιους».

Σε εκείνο το παιχνίδι, όπως και στα περισσότερα στην «Κούκα», μπορεί να έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης, θέση για την οποία τον προορίζει και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι παίζει αποκλειστικά εκεί. Σίγουρα εκεί νιώθει μεγαλύτερη άνεση, αλλά ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς φρόντισε να του δώσει... παραστάσεις και σε άλλες θέσεις, καθώς τον έβαλε και στα δύο άκρα, σε ελεύθερο ρόλο πίσω από το σέντερ φορ, αλλά και ως δεξιό χαφ. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει τον τεχνικό του Παναθηναϊκού σε στιγμές... λειψανδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα