Νικηφόρο το πρώτο τεστ της Εθνικής Ανδρών

Νικηφόρο ήταν το πρώτο τεστ της Εθνικής Ανδρών Χειροσφαίρισης, η οποία επικράτησε του αντίστοιχου συγκροτήματος του Ισραήλ με 38-36 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε πολύ θετική εμφάνιση απέναντι σ’ ένα πολύ δυνατό αντίπαλο όπως είναι το Ισραήλ και έδειξε ετοιμότητα εν όψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Είχε

διάθεση, πάθος, συγκέντρωση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, με τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς μας Ανδρέου και Μιχαήλ να μοιράζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας μετά το τέλος του αγώνα.

Δεν ήταν μόνο το τελικό αποτέλεσμα, αλλά η γενική παρουσία της ομάδας μας στο παρκέ που χαροποίησε το δίδυμο της τεχνικής ηγεσίας, αφού είδαν σχεδόν όλα όσα δούλεψαν στις προπονήσεις τις τελευταίες δύο βδομάδες να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Όσον αφορά το παιχνίδι γενικότερα, οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, με την Εθνική μας να έχει προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Προηγήθηκε στο ημίχρονο με 20-19, ακολούθησε ένα εκπληκτικό 10λεπτο όπου πήρε προβάδισμα 5 τερμάτων με 27-22, με το Ισραήλ να επανέρχεται εκμεταλλευόμενο και τις πολλές αλλαγές που έκανε το τεχνικό τιμ, κάνοντας την ανατροπή με 29-28.

Η συνέχεια όμως ανήκε στους χειροσφαιριστές, μας αφού ανέβασαν και πάλι στροφές, με αποτέλεσμα να κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 38-36.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας ήταν ο Βασίλης Δημοσθένους, που έκανε εξαιρετικό αγώνα πετυχαίνοντας 9 τέρματα. Με 8 γκολ τελείωσε τον αγώνα ο Τζούλιο Αργυρού, ενώ πέτυχε 7 και ο Χρίστος Αργυρού.

Αξίζει να επισημάνουμε τα 3 γκολ του τερματοφύλακα της Εθνικής μας Χριστόφορου Νούνγκοβιτς από μακρινή απόσταση, ενώ με τον ίδιο τρόπο πέτυχε γκολ και ο επίσης γκολκήπερ της Εθνικής μας Ανδρέας Στυλιανού.

Αύριο στις 19:00 είναι ορισμένο το 2ο φιλικό ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα και το Ισραήλ.

Ημίχρονο: 19-20

Τελικό: 36-38

ΚΥΠΡΟΣ: Χριστόφορος Νούνγκοβιτς 3, Θεμιστοκλής Τσίβικος, Γιάννος Νικηφόρου 1, Βασίλης Δημοσθένους 9, Τζούλιο Αργυρού 8, Ανδρέας Στυλιανού 1, Χρίστος Χρυσάνθου, Κυριάκος Σοφοκλέους, Γιώργος Στυλιανού 1, Ανδρέας Γεωργίου 2, Ανδρέας Μίλτος Μαρκίδης 3, Δημήτρης Νικηφόρου 1, Νικόλας Γεωργίου, Σάββας Ζωγράφος 1, Ξένιος Κυπριανού 1, Χρίστος Αργυρού 7.

Keywords
Τυχαία Θέματα