Νίκη και δικαίωμα στο όνειρο

Η αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι της χρονιάς έχει αρχίσει και η προετοιμασία μπήκε στην τελική ευθεία.

Μια τεράστια ευκαιρία και μια πολύ μεγάλη πρόκληση για την ΑΕΚ αποτελεί το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Απόλλωνα στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ». Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στη δεύτερη θέση και ο νικητής, αν υπάρξει, θα συνεχίσει να ελπίζει σε κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο χαμένος θα έχει πολύ πιο λίγες ελπίδες για κάτι τέτοιο και θα περιοριστεί στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, ειδικά αν ο ΑΠΟΕΛ

κερδίσει την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Οι «κιτρινοπράσινοι» είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο δικό τους παιχνίδι και μόνο αυτό έχουν στο μυαλό τους. Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή και μεγάλη υπομονή. Ο ξεσηκωμός του κόσμου της Λάρνακας θα μεγαλώσει και την πίεση.

Όλο αυτό θα πρέπει να το διαχειριστούν όπως πρέπει οι παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, αλλά και ο ίδιος. Παρά τα όποια λάθη έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος και την κακή αρχή στο πρώτο μισό των πλέι οφ, τώρα δίνεται στην ομάδα της Λάρνακας η ευκαιρία να σημειώσει τρίτη κατά σειρά νίκη και όχι μόνο να αναπληρώσει τους βαθμούς που έχασε αλλά να μπει για τα καλά στο κυνήγι του τίτλου. Ο αγώνας άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί και παιχνίδι της χρονιάς. Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα. Ο Ιδιάκεθ και οι παίκτες του είναι ακόμη πιο υποψιασμένοι, καθώς ο Απόλλωνας προέρχεται από την πολύ μεγάλη νίκη με την Ανόρθωση, αλλά έτσι κι αλλιώς ήξεραν τι θα αντιμετώπιζαν. Μια ομάδα που έχει ακριβώς τα ίδια κίνητρα και θα τα δώσει όλα για το «διπλό». Όλα αυτά αναγκάζουν την ΑΕΚ να είναι ακόμη πιο συγκεντρωμένη, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Με γεμάτη «ΑΡΕΝΑ»

Με την είσοδό τους για ζέσταμα, οι παίκτες της ΑΕΚ αναμένεται ότι θα δούνε τις τρεις εξέδρες κατάμεστες. Αν όχι στο ζέσταμα, με την έναρξη του αγώνα το γήπεδο πρέπει να είναι γεμάτο και η προσέλευση του κόσμου να είναι ακόμη πιο μεγάλη από τον αγώνα των εγκαινίων με τον Άρη και το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Μόνο έτσι οι παίκτες θα έχουν ακόμη καλύτερη ψυχολογία. Όμως θα χρειαστεί και η ανάλογη ψυχραιμία και υπομονή από τον κόσμο, όπως κι αν εξελιχθεί το παιχνίδι και όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Η διοίκηση μείωσε στα δέκα ευρώ την τιμή του εισιτηρίου, έκανε κατά καιρούς ό,τι χρειαζόταν και ό,τι μπορούσε και τώρα είναι η σειρά του κόσμου της ΑΕΚ να δώσει τις δικές του απαντήσεις με την παρουσία του στο νέο γήπεδο της ομάδας του.

Καταλήγει στο πλάνο του

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ έχει σίγουρα στο μυαλό του την ενδεκάδα, με την οποία θα αρχίσει τον αγώνα. Στο απουσιολόγιο είναι οι Τρισκόφσκι και Λαμπάν. Επιστρέφει ο Χέφελ από τιμωρία, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο Γκαρίδο. Τα διλήμματα αρχίζουν από τη θέση του τερματοφύλακα, ενώ και στις άλλες γραμμές υπάρχουν οι λύσεις για όποιο σχήμα κι αν επιλέξει ο Βάσκος τεχνικός. Στο προηγούμενο ντέρμπι είδαμε και κάποιες εκπλήξεις και το ερώτημα τώρα είναι κατά πόσον θα ακολουθήσει αυτήν την τακτική και στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, μέχρι το επόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκη,niki