Πρόγραμμα για κατ'οίκον νοσηλεία εφαρμόζει ο Δήμος Αραδίππου

Πρόγραμμα «Κατ’ οίκον νοσηλεία» έθεσε σε εφαρμογή ο Δήμος Αραδίππου, σε συνεργασία με το Υπουργεία Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Οι νοσηλευτές, οι οποίοι είναι διορισμένοι από το κράτος, στεγάζονται στα παλιά κτίρια της Συνεργατικής Αλληλεγγύης και θα εξυπηρετούν άτομα που είναι κλινήρη όχι μόνο στην Αραδίππου, αλλά και στις γύρω κοινότητες.

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται σε δικαιούχους ενήλικες που χρειάζονται κατ’ οίκον νοσηλεία και οι οποίοι είναι κλινήρεις ή παρουσιάζουν δυσκολίες στην κινητικότητα, λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με

την ανακοίνωση, στόχος του προγράμματος είναι η προαγωγή της υγείας, η πρόληψη της ασθένειας, η έγκαιρη διάγνωση και ο περιορισμός των επιπτώσεων της ασθένειας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει, επίσης, στην προσφορά επιδέξιας επιστημονικής φροντίδας στους αρρώστους εκτός νοσοκομείου και η αποκατάσταση του ατόμου στο δυνατότερο επίπεδο αυτοφροντίδας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι δωρεάν Κάρτας Νοσηλείας Α, να έχουν συμπληρωμένη ιατρική παραπομπή από κυβερνητικό γιατρό, να έχουν περιορισμένη ή καθόλου κινητικότητα και να είναι άνω των 18 ετών. Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους νοσηλευτές του Υπουργείου Υγείας είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα γραφεία του Δήμου Αραδίππου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα