ΓΓ ΑΚΕΛ:Διαβλέπουμε συμπεριφορά παρόμοια με αυτή του Κληρίδη

Διαβλέπουμε συμπεριφορά παρόμοια με αυτή του Κληρίδη από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα, "Πρωτοσέλιδο", ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα υπάρχει μια στασιμότητα στο Κυπριακό, με τους δυο ηγέτες να κρατούν εδαφικό και εκτελεστική εξουσία, για το τέλος της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εξέλιξη. "Ως ΑΚΕΛ, έχουμε κάνει συγκεκριμένες

προτάσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν εισακουστεί μέχρι τώρα", επισημαίνει.

"Θα διαφανεί στο τέλος αν αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων ευνοεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενόψει Προεδρικών. Εμείς διαβλέπουμε συμπεριφορά παρόμοια με αυτή του Κληρίδη, όπου καθυστερούσαμε, αργούσαμε να κάνουμε βήματα στο Κυπριακό και στο τέλος ζήτησε 16 μήνες επιπρόσθετης προεδρίας για να προχωρήσει στο Κυπριακό. Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, εις βάρος του κυπριακού λαού", ξεκαθάρισε ο ΓΓ ΑΚΕΛ.

Πρόωρη η προεδρολογία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ενημέρωσε ότι το κόμμα του θα λάβει τελικές αποφάσεις για τις Προεδρικές εκλογές, περί τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου, με τη διοργάνωση ειδικού Συνεδρίου του κόμματος με μοναδικό θέμα τις Προεδρικές.

Σε σχέση με τη διαδικασία που θα ακολουθήσει το ΑΚΕΛ, ο κ.Κυπριανού, ξεκαθάρισε ότι το ΑΚΕΛ θα απευθυνθεί στις κομματικές ομάδες βάσης, μετά τις γιορτές του Πάσχα, έτσι ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις και ακολούθως θα γίνουν οι όποιες άλλες διαδικασίες.

Χαρακτήρισε πρόωρο το να ασχοληθούν από τώρα με τις εκλογές, καθώς πρώτιστο μέλημα, σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, θα πρέπει να είναι η επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. "Θα προτιμούσα να έβλεπα τα κόμματα να αναλώνονται στο πως θα ξεκινήσει ξανά η διαδικασία για το Κυπριακό, παρά για τις Προεδρικές εκλογές", ανέφερε χαρακτηριστικά. Κόσμος και κόμματα δεν θα αντέξουν σε μια τόσο μακρά προεκλογική διαδικασία, επεσήμανε.

Να μην θεωρούν το ΑΚΕΛ δεδομένο

Σαφές μήνυμα προς πολλαπλές κατευθύνσεις απέστειλε ο Άντρος Κυπριανού, ενόψει Προεδρικών, καθώς κάλεσε όλους να μη θεωρούν τη στήριξη του ΑΚΕΛ ως δεδομένη. "Η πολιτική δεν είναι αριθμητική και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές μέχρι τώρα", τόνισε, ενώ έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη διαδικασία στη Βουλή για την ψήφιση Προέδρου της Βουλής, όπου κάποιοι δεν κατάφεραν να εκλέξουν αυτόν που ήθελαν, λόγω της στάσης τους έναντι στο ΑΚΕΛ.

"Το ΑΚΕΛ, θα αποφασίσει στη βάση πολιτικών θέσεων και δεν πρόκειται να συρθεί σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία", ξεκαθάρισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα