ΓΓ ΑΚΕΛ: Σωστή κατανομή του παραγόμενου πλούτου

Είναι σημαντικό ο παραγόμενος πλούτος από την ανάπτυξη να κατανέμεται με τον σωστό τρόπο σε ολόκληρη την κοινωνία, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προσθέτοντας πως πρέπει να δοθεί ώθηση στα ζητήματα της ανάπτυξης που σχετίζεται με την πραγματική οικονομία.

Σε δηλώσεις ύστερα από επισκέψεις στην Αγία Νάπα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η περιοδεία που πραγματοποιεί σήμερα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, «εντάσσεται στα πλαίσια της επαφής που έχουμε με τον κόσμο εν όψει και της προεκλογικής εκστρατείας,

αλλά είναι διαχρονική αυτή η προσπάθεια που καταβάλλουμε να ακούμε τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο κόσμος και να προσπαθούμε να τα προωθούμε για να τα επιλύουμε. Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι και στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου πλέον υπάρχουν μεγάλα έργα ανάπτυξης, κάτι που είναι σημαντικό».

Βέβαια, συνέχισε, «θεωρώ ότι χρειάζεται να δοθεί περαιτέρω ώθηση στα ζητήματα της ανάπτυξης, ιδιαίτερα της ανάπτυξης εκείνης που έχει σχέση με την πραγματική οικονομία, όπως είναι αυτά τα έργα τα οποία γίνονται εδώ στην περιοχή. Βέβαια, για μας, εξίσου και πιο σημαντικό, είναι αυτός ο παραγόμενος πλούτος να κατανέμεται με τον σωστό τρόπο σε ολόκληρη την κοινωνία».

Ερωτηθείς ποια μέτρα πρέπει να λάβει η εκάστοτε κυβέρνηση, ώστε να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι να δαπανάται ολόκληρος ο προϋπολογισμός ανάπτυξης του Κράτους. Σε συνθήκες κρίσης, που ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να δαπανήσει λεφτά, χρειάζεται το κράτος να στηρίξει τις προσπάθειες ανάπτυξης και λυπούμαι να παρατηρήσω ότι, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο έχει μειωθεί ο προϋπολογισμός ανάπτυξης του κράτους, αλλά, αντιθέτως, δεν υλοποιείται και όλος. Μέχρι τον Σεπτέμβριο υλοποιήθηκε ένα ποσοστό πάρα πολύ χαμηλό, αν θυμούμαι καλά, ήταν 36%».

Ταυτόχρονα, έδωσε συγχαρητήρια σε εκείνους «από τον ιδιωτικό τομέα που καταφέρνουν μέσα από συνέργειες να δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα πρέπει να στηριχθούν ενδεχομένως να δοθούν και κίνητρα. Επαναλαμβάνω ότι έχει τεράστια σημασία αυτός ο παραγόμενος πλούτος να κατανέμεται σωστά».

Ερωτηθείς για το θέμα της τουριστικής βιομηχανίας, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ απάντησε πως «γνωρίζει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Υπήρξαν συγκυρίες που μας έχουν ευνοήσει, εκείνο που έχει σημασία είναι να πάρουμε μέτρα τα οποία θα αντιμετωπίζουν προβλήματα και θα βελτιώνουν το τουριστικό προϊόν μας στην ουσία του, έτσι ώστε να μπορούμε να προσελκύσουμε τουρισμό, ακόμα και όταν θα έχουν εκλείψει οι λόγοι συγκυρίας που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια».

Ανέφερε, ακόμα, ότι «εμείς έχουμε ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη μελέτη, την οποία δώσαμε στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα