ΓΓ. ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση δεν διαβουλεύτηκε με πολλούς - Μας αγνόησαν πλήρως

Την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία αλλά και το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις σχολίασε στην εκπομπή του Σίγμα «Πρωτοσέλιδο» ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.


Αρχικά ανέφερε ότι οι επιφυλάξεις είναι για τις 21 Μάϊου. «Η επιθυμία όλων μας είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία. Όπου εντοπίζονται προβλήματα να επιλύονται και να

υπάρξει συντονισμός για την επιστροφή όλων των μαθητών», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι είναι θετικός στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία αλλά χωρίς να υπάρξει πισωγύρισμα. «Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι είναι δειγματοληπτική η θερμομέτρηση των μαθητών. Πρέπει να εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών», κατέληξε.

Για την οικονομία ανέφερε ότι «η δημοσιά υγεία είναι πάνω από την οικονομία». Πρόσθεσε ότι η οικονομία έχει τη δική της σημασία λόγω της κρίσης και των χειρισμών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Eurogroup του 2013.

Χαρακτήρισε απαράδεχτες οι ανακοινώσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού για το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις. «Ήθελαν να τελειώνουν με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι η οικονομία χρειάζεται οξυγόνο, ενώ επισήμανε υπάρχει πιθανότητα τα κόκκινα δάνεια να αυξηθούν δραματικά.

Κάλεσε την κυβέρνηση να βρει τρόπους στήριξης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι είναι μικρό το ποσό των 100 εκατομμυρίων. «Πρέπει η κυβέρνηση να δει τι έκαναν άλλες χώρες».

Επισήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν διαβουλεύτηκε με πολλούς, ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να κερδίσει την κοινοβουλευτική ομάδα. «Αποσπασματικά έχουν πάρει κάποιες προτάσεις μας στο  νομοσχέδιο». Δεν είχαμε την απαίτηση να υιοθετήσουν τις θέσεις μας».

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσέγγιση της Κυβέρνησης. «Μας αγνόησαν πλήρως και τώρα θέλουν να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση με τον τεράστιο μηχανισμό χρειάστηκε 40 μέρες για να καταθέσει το νομοσχέδιο, ενώ ήθελαν να το ψηφίσουμε μέσα σε μια μέρα», κατέληξε.

Τέλος επισήμανε ότι δεν θεωρεί ότι είμαστε κοντά σε μνημόνιο, «επιδιώκεται ο φόβος για να υπάρχει περισσότερη στήριξη στην κυβέρνηση».

Ακολουθεί βίντεο σε λίγο

Διαβάστε ακόμη: 

Αναπτέρωση των ελπίδων για Αγία Σοφία από tweet συμβούλου του Ερντογάν

Ο Τράμπ διέκοψε την συνέντευξη - Λογομαχία με δημοσιογράφο κινεζικής καταγωγής
 

Keywords
Τυχαία Θέματα