Φ. Φυλακτού: Θα πρέπει να υπάρξουν πιο εξειδικευμένα πρωτόκολλα για δημοτικά

Για τις παρατηρήσεις και τις εισηγήσεις όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα δημοτικά σχολεία τα οποία σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης αναμένεται να επαναλειτουργήσουν 21 Μαΐου, μίλησε ο πρόεδρος της συντεχνίας των δασκάλων, ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο.

«Σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουν τα δημοτικά χρειάζεται να γίνουν κάποια πιο εξειδικευμένα και πιο προσαρμοσμένα υγειονομικά πρωτόκολλα

για τα μικρά παιδιά», είπε.

ΠΟΕΔ: Τα σχολεία επαναλειτουργούν με απόφαση και ευθύνη της Κυβέρνησης

Πρόσθεσε πως, στο πρωτόκολλο θα υπάρχει μια βασική δομή όπως υπάρχει για την δημοτική και τη Μέση Εκπαίδευση. «Η χθεσινή μέρα με την επιστροφή μεγαλύτερων παιδιών στα σχολεία φαίνεται ότι κύλησε ομαλά, εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όμως είναι ότι τα παιδιά που θα προσέλθουν στις 21 Μαΐου είναι περισσότερα από 25 χιλιάδες. Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και τα μέτρα πρόσληψης και προστασίας δεν σηκώνουν εκπτώσεις».

«Έχουμε κάνει ένα εσωτερικό διάλογο ώστε να προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όλες τις ανησυχίες με φορείς και να προωθήσουμε προς το Υπουργείο Παιδείας και αυτό πράξαμε. Επίσης χρειάζεται να υπάρξουν και οδηγίες για τα ολοήμερα σχολεία», εξήγησε ο κος Φυλακτού.

Τέλος ανέφερε πως, «είναι ένα δύσκολο και μεγάλο εγχείρημα το άνοιγμα των σχολείων. Οι ανησυχίες και οι έγνοιες είναι πολλές. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να γίνει με τον υφιστάμενο τεχνολογικό εξοπλισμό στις σχολικές μονάδες. Τουλάχιστον, στα δημοτικά θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ασφάλεια και υγεία των παιδιών».

Summer schools: Oι (πιθανές) προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν φέτος
 
Keywords
Τυχαία Θέματα