ΓΓ ΑΚΕΛ: Δημιουργικά στη Βουλή για τα νομοθετήματα του Ταμείου Ανάκαμψης

Χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι αναμένεται ενημέρωση για τις αλλαγές στον σχεδιασμό και δηλώνοντας τη βούληση του κόμματος του να είναι δημιουργικό στη Βουλή σε ό,τι αφορά νομοθετήματα για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ΑΚΕΛ

σε έργα υποδομής με κοινωνικο-οικονομικό αντίκτυπο.

Συγκεκριμένα ο κ. Στεφάνου σε δήλωση μετά τη συνάντηση, είπε ότι ήταν μια χρήσιμη συνάντηση που έδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης του σχετικού σχεδιασμού, προσθέτοντας ότι διάφορα έργα που είχαν περιληφθεί στον φιλόδοξο σχεδιασμό θα αλλάξουν επειδή δεν ήταν ώριμα.

Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε πως «η ανάγκη για να αλλάξουν κάποια πράγματα βγαίνει και από την ανάγκη να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα για να μπορέσουμε να αντλήσουμε όλους τους πόρους που έχουμε τη δυνατότητα να αντλήσουμε».

Συνεχίζοντας είπε ότι ζητήθηκε ενημέρωση για τις αλλαγές που προέκυψαν στον όλο σχεδιασμό και ανέφερε ότι δόθηκε υπόσχεση ότι «θα τύχουμε αυτής της ενημέρωσης, για να μπορούμε να έχουμε συνολική εικόνα».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι μια από τις κεντρικές διαπιστώσεις της συνάντησης είναι πως μέχρι τώρα υπήρξε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ και όπως νομίζει και όλα τα κόμματα είναι δημιουργικά στη Βουλή με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα «για τη χώρα μας, την οικονομία μας και ασφαλώς την κοινωνία».

Δήλωσε επίσης ότι «εμείς θα συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο και την παράκληση προς την εκτελεστική εξουσία όπως τα όποια νομοσχέδια αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης» να κατατίθενται έγκαιρα στη Βουλή ώστε οι Βουλευτές να έχουν τον χρόνο να τα συζητούν και να τα εξετάζουν επαρκώς και «να είμαστε ήσυχοι ότι αυτό το οποίο ψηφίζουμε, είναι αυτό για το οποίο έχουμε ενημερωθεί».

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι το κόμμα του αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε έργα υποδομής που βοηθούν την ανάπτυξη στον τόπο, τη δημιουργία υποδομών που αναβαθμίζουν και ενισχύουν την ευημερία της κοινωνίας, προσθέτοντας ότι ζήτησε να μελετηθούν μέτρα στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης τα οποία να βοηθούν την κοινωνία να ανταπεξέλθει στην παρούσα κατάσταση της ακρίβειας.

Διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε ζητήματα που αφορούν τη στεγαστική πολιτική, τα επιτόκια, τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άλλα μέτρα που θα είναι προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Συμπλήρωσε ότι θα «μπορέσουμε να συζητήσουμε περισσότερα σε μια επόμενη συνάντηση.

Διαβάστε επίσης:

Αννίτα: Ύψιστη προτεραιότητα για ΔΗΣΥ και Βουλή το Ταμείο Ανάκαμψης

Σημαντικό το Σχέδιο Ανάκαμψης &Ανθεκτικότητας για τον εκσυγχρονισμό της χώρας

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα