Κωνσταντίνου: Αντίθετος με αφαίρεση Παναγίας από λογότυπο-«Πάμε στο άλλο άκρο»

Κάθετα αντίθετος με την αφαίρεση της εικόνας της Παναγίας από το λογότυπο του Λυκείου Παλλουριώτισσας, με την πρόφαση της ομοιομορφίας και του σεβασμού των άλλων θρησκειών, δήλωσε μιλώντας στο SigmaLive ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου, ο οποίος χαρακτήρισε ατυχή την δήλωση του διευθυντή του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής του Λυκείου Παλλουριώτισσας, Γιάννης Γεωργίου, ανέφερε νωρίτερα στο SigmaLive

ότι ο λόγος που το σχολείο προχώρησε στην αφαίρεση της εικόνας (προαιρετικά, για όσους μαθητές το επιθυμούν), είναι αφενός γιατί το 17,5% του μαθητικού πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι κι αφετέρου, η εικόνα αφαιρείται προκειμένου να υπάρξει ομοιομορφία.

Σχολιάζοντας την απάντηση, παρόλο που ο κ. Κωνσταντίνου συνεχάρη τον διευθυντή για την πρωτοβουλία να δώσει στους μαθητές αυτή την επιλογή, διαφώνησε πλήρως με την αιτιολόγηση της απόφασης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με την κίνηση αυτή «πάμε στο άλλο άκρο».

«Είναι το Λύκειο Παλλουριώτισσας. Αφαιρώ το λογότυπο για να μην προκαλέσω; Δεν το δεχόμαστε. Αν αύριο ο πρωτεύσας είναι άλλου θρησκεύματος, θα αλλάξω το λογότυπο στο λάβαρο του σχολείου για να μην τον προκαλέσω; Θα κάνουν το ίδιο και στα απολυτήρια; Θα εκδώσουν δύο διαφορετικά, ένα με την Παναγία κι ένα χωρίς;».

Με αυτή την λογική, κατέληξε, θα πρέπει να αλλάξουν τα τρία τέταρτα των λογοτύπων των σχολείων που έχουν πάρει το όνομά τους από Αγίους.

Διαβάστε επίσης: Φωνές για «αφαίρεση» της Παναγίας από το λογότυπο του Λυκείου Παλλουριώτισσας

Keywords
Τυχαία Θέματα