Νέος διαπραγματευτής ο Ν. Χριστοδουλίδης;

ΛΟΓΩ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ Α. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΟΗΕ
Σοβαρός προβληματισμός επικρατεί στην Κυβέρνηση, για την πιθανότητα ανατροπής της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων από την πολιτική κρίση που ξέσπασε στα κατεχόμενα.

Όπως μετέδωσε χθες το «Σίγμα», όλα δείχνουν ότι δημιουργούνται νέες συνεργασίες μετά την πτώση του «κυβερνητικού» σχήματος Ακιντζί, με δάκτυλο, σύμφωνα με πληροφορίες, του τέως Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Σε συνδυασμό με όλα αυτά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προβληματίζεται για το πρόσωπο που θα πρέπει να διορίσει στη νευραλγική θέση

του διαπραγματευτή, δεδομένης και της πιθανής εκλογής του νυν διαπραγματευτή Αντρέα Μαυρογιάννη στη θέση του προέδρου της γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μια θέση την οποία η Κύπρος διεκδικεί για πρώτη φορά και κερδίζει ευρεία και ισχυρή υποστήριξη.

Υποψήφιος για την ίδια θέση, στις εκλογές της 13ης Ιουνίου, θα είναι επίσης ο μόνιμος αντιπρόσωπος των Νησιών Φίτζι στα Ηνωμένα Έθνη.
H υποψηφιότητα Μαυρογιάννη τον επιβαρύνει με μεγάλο αριθμό ταξιδιών, για τα οποία πρέπει να απουσιάζει συχνά από την Κύπρο.

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι αντικαταστάτης του Α. Μαυρογιάννη θα είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είναι ο πιο έμπιστος συνεργάτης του Προέδρου Αναστασιάδη.

Όπως καλά πληροφορούμαστε, ο προβληματισμός έγκειται στο αν θα δύναται ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης να αναλάβει και αυτό το νευραλγικό καθήκον.

Είναι σαφώς δύσκολο να συνδυάσει και τους δύο ρόλους που είναι στην πρώτη γραμμή των πολιτικών εξελίξεων, και δη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Η δύσκολη απόφαση εναπόκειται στον ίδιο, κατά πόσο θα εγκαταλείψει τα καθήκοντα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για να αφοσιωθεί στις διαπραγματεύσεις, ή θα κρατήσει και τις δύο θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα