Νεο ναυάγιο με εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες

Οι σοροί 133 μεταναστών έχουν ξεβραστεί στις ακτές της δυτικής πόλης της Λιβύης Ζουγάρα τις τελευταίες μέρες, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός την Κυριακή.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού Αλ-Καμίς αλ-Μποσαΐφι είπε ότι τρία τέταρτα των μεταναστών ήταν γυναίκες και ότι υπήρχαν τουλάχιστον πέντε παιδιά.

Δεν ανευρέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα πάνω στα πτώματα, τα οποία τελούσαν ήδη υπό μερική αποσύνθεση αλλά φαίνεται ότι

κατά κύριο λόγο προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική, ανέφερε.

Τοπικός αξιωματούχος ασφαλείας είπε ότι εκτιμάται πως οι μετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την κοντινή πόλη Σαμπράθα, από όπου έχει υπάρξει αύξηση στις αναχωρήσεις πλοίων που κατέληξαν στο θάνατο εκατοντάδων μεταναστών την περασμένη εβδομάδα.

Με την ελπίδα να φτάσουν στην Ιταλία μετανάστες πληρώνουν εκατοντάδες δολάρια σε διακινητές για μια θέση σε ένα πλοιάριο από τη Λιβύη. Συχνά τα σκάφη είναι μικρά και δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για το ταξίδι.

Η δίοδος αυτή είναι πολύ πιο επικίνδυνη από το πέρασμα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας που ήταν και αυτό που προτιμούσαν οι περισσότεροι μετανάστες ωσότου τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ, τον Μάρτιο.

Μέχρι στιγμής φέτος περισσότεροι από 40.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία με αυτό τον τρόπο, ενώ πάνω από 2.000 έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα