Νέο λουτρό αίματος από το Ισλαμικό Κράτος στη Βαγδάτη

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 78 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βαγδάτη.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά στο Σαντρ Σίτι στα βόρεια της Βαγδάτης σε ώρα αιχμής.

«Νέοι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν

σε αυτήν την αγορά. Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν είναι σε θέση να μας προφυλάξουν. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι έχει ανιχνευτές μετάλλων για να βρίσκει τα εκρηκτικά. Αναρωτιέμαι που είναι αυτοί οι ανιχνευτές. Πως μπορούν να περνούν τα παγιδευμένα αυτοκίνητα από τα σημεία ελέγχου;» δήλωσε ένας άντρας που γλίτωσε από θαύμα.

Περούκες, παπούτσια και παιδικά παιχνίδια είχαν σκορπιστεί σε όλη τη γύρω περιοχή. Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα καταστράφηκαν από την έκρηξη και τα συντρίμμια τους εκτοξεύθηκαν σε μεγάλη απόσταση.

Οι αρχές του Ιράκ εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς πολλοί είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, η αποψινή αιματοχυσία έρχεται σε περίοδο που το Ιράκ βρίσκεται σε βαθιά πολιτική κρίση που έχει παραλύσει την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι και άλλοι ιρακινοί αξιωματούχοι έχουν αποδώσει τις επιθέσεις στην πίεση που δέχονται οι τζιχαντιστές, λόγω των εδαφικών απωλειών που υφίστανται υπό την πίεση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα