Αρχιεπίσκοπος: Κινδυνεύει η επένδυση στη Γεροσκήπου

Στα «πλοκάμια» της γραφειοκρατίας, σκαλώνει -κατά τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο- η επένδυση «μαμούθ» απέναντι από το παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου.

Σχεδόν τρία χρόνια από την κατάθεση της αρχικής πρότασης του Ούγγρου μεγιστάνα, για τη δημιουργία τεχνητού νησιού, η περιβόητη «Eden City» παραμένει ακόμα στη μάκετα.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε πως η υλοποίηση του έργου εξαρτάται από τη δημόσια υπηρεσία, η οποία -λέγει- πρέπει να εγκρίνει τις άδειες

κατασκευής.

«Ευτυχώς που δεν έφυγε ο επενδυτής, αν ήμουν στη θέση του εγώ θα έφευγα εν πάση περιπτώσει, δεν θα άντεχα σχεδόν τρία χρόνια», είπε.

Ο Μακαριότατος εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ξεπεραστούν οι σκόπελοι και θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου. Από πλευράς του, ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως η καθυστέρηση που παρατηρείται, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, με το μέγεθος του έργου και τις πρόνοιες σχετικών νομοθεσιών.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικοςανέφερε ότι «είναι γεγονός ότι επήρε κάποιο χρόνο. Αλλά μιλούμε για μια πρόταση δισεκατομμυρίων. Δεν ήταν απλά μια μίσθωση ενός κομματιού γης.»

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το αρχικό πλάνο της επένδυσης, το έργο θα κοστίσει 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα