Νέες «φάλιες» από την Κεντρική Τράπεζα

Σκιές γύρω από το πρόσωπο του διορισθέντα από την Αρχή Εξυγίανσης Andrew Ανδρονίκου, στη θέση του Ειδικού Διαχειριστή της FBME Bank Ltd Κύπρου, που υπόκειται σε εξυγίανση, ενδέχεται να βάλουν σε νέες περιπέτειες την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, το Institute Of Charter Accountants in England

and Wales επέβαλε στο παρελθόν πρόστιμο και αυστηρή επίπληξη στον Andrew Ανδρονίκου για "προδήλως ακατάλληλο χειρισμό" σε σχέση με τη διαδικασία πτώχευσης/ διαχείρισης αφερέγγυου πελάτη του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Andrew Ανδρονίκου επιλέχθηκε και διορίστηκε από την Αρχή Εξυγίανσης, μετά από πιέσεις και επιμονή συγκεκριμένου μέλους του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας. Ο μισθός του κ. Ανδρονικου καθορίστηκε μάλιστα στις €50000 το μηνά (με 4 άτομα βοηθούς).

Πηγή πάντως από την FBME υποστήριξε ότι ο Andrew Ανδρονίκου, μπορεί να διορίστηκε ως διαχειριστής, αλλά ουσιαστικά «είναι περισσότερο εκκαθαριστής».

Follow @AthanasiouTh !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα