Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας εξετάζει η Αστυνομία

Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας εξετάζει η Αστυνομία. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης κάλεσε εκ νέου τους γονείς να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία εάν έχουν οποιεσδήποτε υποψίες για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, τονίζοντας ότι ο χρόνος εξέτασης τέτοιων υποθέσεων έχει μεγάλη σημασία.

Επίσης, είπε ότι το 2014 οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που έχουν διερευνηθεί ήταν μέχρι στιγμής 110, ενώ το 2013 διερευνήθηκαν 23 υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, έγινε καταγγελία από ανήλικο, ο οποίος συνοδευόταν από την μητέρα του, ότι συγκεκριμένο πρόσωπο τον είχε καλέσει σε συνομιλία στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης facebook. Με βάση την επικοινωνία που είχε γίνει, το ανήλικο άτομο κλήθηκε από τον ενήλικα να του στείλει κάποιες φωτογραφίες του (του ανήλικα). Επίσης, σύμφωνα με την καταγγελία, φαίνεται ότι υπήρχε συνεχής επικοινωνία και είχαν ανταλλάξει έναν μεγάλο αριθμό μηνυμάτων.Αμέσως μετά την καταγγελία συνελήφθη ο ύποπτος ηλικίας 32 χρόνων και αφού έγινε έρευνα στην οικία του παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια ταμπλέτα ipad, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς επίσης και άλλα τεκμήρια τα οποία εξετάζονται.Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι διερευνώνται αδικήματα που αφορούν την πρόσκληση παιδιού σε παιδική πορνογραφία και απόκτηση ή κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται για μια υπόθεση, είπε, που εξετάζεται με προσοχή από το αρμόδιο γραφείο της Αστυνομίας.Ο ύποπτος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο πέντε ημερών για διευκόλυνση των ανακρίσεων.Ερωτηθείς εάν ο ύποπτος παραδέχθηκε ενοχή, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “έχει δώσει κάποιους ισχυρισμούς ο ύποπτος, οι οποίοι διερευνώνται”.Σε ερώτηση κατά πόσον ο ύποπτος απασχόλησε ξανά τις αρχές, είπε ότι δεν υπάρχουν οποιαδήποτε στοιχεία τουλάχιστον μέχρι τώρα ότι ο ύποπτος απασχόλησε τις αρχές.Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “ότι σε τέτοιες περιπτώσεις - όπως στην προκειμένη περίπτωση - είναι καλό όταν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε πληροφορίες, έστω και αν είναι μόνο πληροφορίες, ότι συμβαίνει κάτι με τα ανήλικα παιδιά τους, αμέσως να ενημερώνεται η Αστυνομία έτσι ώστε να εξετάζονται οι υποθέσεις αυτές, καθώς έχει σημασία ο χρόνος για να εξετάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα”.Πρόσθεσε ότι τα μέλη της Αστυνομίας που εργάζονται στο συγκεκριμένο γραφείο τυγχάνουν συνεχώς εκπαίδευσης ώστε να ανταποκρίνονται ακόμη καλύτερα στο έργο τους.Τόνισε ότι η διαφώτιση στο θέμα αυτό είναι πολύ σημαντική και είπε ότι όλοι, κυρίως οι γονείς, πρέπει να λαμβάνουν μέτρα όσον αφορά τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανήλικα πρόσωπα.“Ελλοχεύουν κίνδυνοι και έχει σημασία να προλαμβάνονται τέτοια κρούσματα”, κατέληξε.ΠΗΓΗ: ΚΥΠE

Keywords
Τυχαία Θέματα