Εξετάζονται και αξιολογούνται τα τεκμήρια από την ΚΟΠ

Άρχισαν σήμερα να εξετάζονται και να αξιολογούνται τα τεκμήρια που κατασχέθηκαν χθες από τα γραφεία της ΚΟΠ ύστερα από τις καταγγελίες που είχαν γίνει στην Αστυνομία από πλευράς του διαιτητή Μάριου Παναγή.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι χθες έγινε μια σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και η ομάδα των ανακριτών και λήφθηκαν

συγκεκριμένες αποφάσεις. Στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης και των καταγγελιών εξασφαλίστηκε στη συνέχεια ένταλμα έρευνας από το Δικαστήριο για τα γραφεία της ΚΟΠ.

Ως εκ τούτου, μέλη της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Αρχηγείου με τη βοήθεια μελών της ΜΜΑΔ μετέβησαν χθες αργά το απόγευμα τα γραφεία της ΚΟΠ και παρέλαβαν 21 πύργους ηλεκτρονικών υπολογιστών, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς επίσης και αριθμό εγγράφων και πρακτικών, τα οποία άρχισαν από σήμερα το πρωί να εξετάζονται και να αξιολογούνται σε σχέση με τις καταγγελίες που διερευνώνται.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι πηγή της ΚΟΠ ανέφερε πως αυτά που έχουν κατασχεθεί θεωρούνται πολύ σημαντικά για την λειτουργία του πρωταθλήματος και ερωτηθείς κατά πόσον η αστυνομία θα μπορέσει να τα εξετάσει σε μια εβδομάδα ώστε να παραδοθούν πίσω στην ΚΟΠ, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “εκείνο που μπορώ να πω - χωρίς να καθορίζω χρονικά πλαίσια - και έχοντας υπόψη τον αριθμό των εγγράφων και αυτών που έχουν κατασχεθεί - είναι ότι θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν”.

“Απαιτείται σίγουρα χρόνος για να εξεταστεί κάτι”, συνέχισε.

Διαβεβαίωσε ότι η καταγγελία τυγχάνει προσεκτικής εξέτασης από την Αστυνομία και λαμβάνονται όλες οι καταθέσεις που πρέπει. Η υπόθεση, ανέφερε, θα εξεταστεί αντικειμενικά μέσα στα πλαίσια που εξετάζονται σοβαρές υποθέσεις.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι έχουν κληθεί συγκεκριμένα πρόσωπα μετά την καταγγελία, τα οποία έχουν δώσει γραπτές καταθέσεις/μαρτυρίες και αξιολογώντας τα δεδομένα θα κληθούν και άλλα πρόσωπα.

“Η προσπάθεια η δική μας είναι το συντομότερο να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα ως προς τις μαρτυρίες”, κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα