Νέα τρισδιάστατα ρομπότ …πηδάνε σαν βάτραχος - ΒΙΝΤΕΟ

Όλο και περισσότερο μας εκπλήσσουν οι νέες τεχνολογίες, αυτή τη φορά με τα ...μαλακά ρομπότ που έχουν σώμα όπως τα ζώα.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από την Αμερική εφηύραν το πρώτο ρομπότ, το οποίο αν και τρισδιάστατο, είναι σκληρό στο εσωτερικό του και μαλακό στο εξωτερικό τους, όπως κι ένα ζώο.

Μάλιστα, μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει ευλύγιστο, αφού μπορεί να πηδάει σα βάτραχος και κινείται ταυτόχρονα με διαδοχικές εκρήξεις. Αυτό, βέβαια, οφείλεται στην καύση που δημιουργείται από το μείγμα

των αερίων βουτάνιου και οξυγόνου.

Οι επικεφαλής των ερευνητών, είναι ο Μάικλ Τόλι, ο οποίος διδάσκει ταυτόχρονα στο Τμήμα Μηχανολόγων και Μηχανικών του πανεπιστημίου της Καλιφορνίας, και ο καθηγητής στη Σχολή Μηχανικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Γουντ.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο περιοδικό «Science»: «ο συνδυασμός μαλακών και άκαμπτων υλικών θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς γρήγορων και ευκίνητων ρομπότ, που θα είναι πιο γερά και ταυτόχρονα πιο ικανά να προσαρμοσθούν στο περιβάλλον τους, καθώς και να δουλεύουν με ασφάλεια δίπλα-δίπλα με τους ανθρώπους».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το ρομπότ θα έχει μη ανθρωπόμορφο σώμα, και ο λόγος που έχει ευκαμψία στο εξωτερικό είναι για να μην παθαίνει ζημιές. Επίσης, θα έχει τρία πόδια και θα μπορεί να πηδάει μέχρι 75 εκατοστά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα