Απόλλων: Ό,τι έπρεπε, όπως έπρεπε

Με αξιοσημείωτη σοβαρότητα και άνεση οι «κυανόλευκοι» επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους απέναντι στη Σαξάν.

Η απόδοση αυτή τη φορά κυμάνθηκε σε κατώτερα επίπεδα. Το παραδέχθηκε δημόσια και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, Πέδρο Εμάνουελ. Ακόμη όμως και σε χαμηλότερες στροφές απ’ ό,τι πριν από μία εβδομάδα στη Μολδαβία, ο Απόλλωνας πήρε ακόμη μια νίκη απέναντι στη Σαξάν και μαζί το εισιτήριο για τον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «κυανολεύκων» είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να προσεγγίσουν τον επαναληπτικό ωσάν να μην υπήρχε το υπέρ τους 2-0

από το πρώτο παιχνίδι και να ψάξουν ένα γρήγορο τέρμα. Εισακούστηκε και είδε την ομάδα του ν’ ανοίγει το σκορ (και να «καθαρίζει» την πρόκριση) μόλις στο 2’.

Μετά την αναμέτρηση ο Εμάνουελ αξιολόγησε ως πιο σημαντικό επίτευγμα του Απόλλωνα τη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα και στις δύο αναμετρήσεις. Εύλογη επισήμανση, αν αναλογιστεί κάποιος ότι στην τετράδα της οπισθοφυλακής ευρίσκονταν οι νεοφερμένοι Φρέιρε και Ελίζιο, ενώ μπροστά τους υπήρχε ένα καινούργιο δίδυμο αμυντικών μέσων (Σατσέτι και Κυριάκου).

Ο Φώτης Παπουλής δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος υπενθυμίζοντας ότι αφ’ ενός ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είχαν ελάχιστες μέρες ξεκούρασης, αφ’ ετέρου η ομάδα είναι διαφορετική και καινούργια. Η τοποθέτηση του αρχηγού συμπυκνώνει και την ουσία της υπόθεσης: στη δεδομένη χρονική στιγμή της προετοιμασίας ο Απόλλωνας εμφανίστηκε αρκούντως σοβαρός, ώστε να κάνει ό,τι έπρεπε, όπως έπρεπε.

Αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και με την ίδια νοοτροπία, τότε -δεδομένων και των επικείμενων προσθηκών (ντα Σίλβα, Σιμόες) και επιστροφών (Στυλιανού, Αγγελή) στη λίστα που θα δηλωθεί σήμερα στην UEFA- η λιθουανική Τρακάι δύσκολα θα αποτρέψει την είσοδό του και στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα