Νέα στοιχεία για το τροχαίο στις Βάσεις:«Η πορεία της μοτοσικλέτας ανακόπηκε…»

Νέα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα για τις αιτίες θανάτου του Βρετανού στρατιώτη, Anthony Oxley, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε βάση της RAF στην Κύπρο μετά από τροχαίο με εμπλεκόμενο Αμερικανό στρατιώτη.

Σύμφωνα με τη DailyMail, δικαστής ανέφερε ότι η πορεία της μοτοσικλέτας του Βρετανού στρατιώτη ανακόπηκε λίγες στιγμές πριν τον χτυπήσει και τραυματίσει θανάσιμα ο Αμερικανός.

Η εφημερίδα επικαλούμενη την απόφαση της θανατικής ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη

στην Κύπρο, αποκαλύπτει ότι η χήρα του Βρετανού στρατιώτη, Sally Oxley, είναι πολύ ικανοποιημένη με την αρχική ετυμηγορία της ανάκρισης.

Πρόσθεσε ότι «οι διαδικασίες στη Λευκωσία άρχισαν επιτέλους για να αποδειχθεί η αλήθεια, η δικαιοσύνη και η λογοδοσία σχετικά με το θάνατο του συζύγου μου και του πατέρα των παιδιών μας».

Η κυρία Oxley είπε ότι τώρα θα μιλήσει με τους δικηγόρους της για να δει ποια νομικά βήματα πρέπει να ληφθούν.

Συμπλήρωσε ότι «ξέρω ότι το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, αλλά ο σύζυγός μου δεν εξέτισε 21 χρόνια θητεία για να μας πουν απλώς ότι πέθανε. Δεν είναι αρκετό».

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος Anthony Oxley, οποίος είχε υπηρετήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, σκοτώθηκε σε τροχαίο στη βάση της RAF στο Ακρωτήρι. Βρισκόταν στην Κύπρο σε αποστολή από το 2016 και άφησε πίσω του τέσσερα παιδιά.

Ο 40χρονος οδηγούσε μηχανάκι όταν συγκρούστηκε με το όχημα που οδηγούσε Αμερικανός στρατιωτικός. Ο Αμερικανός οδηγός δεν κατονομάστηκε ποτέ δημόσια.

Να σημειωθεί ότι η θανατική ανάκριση που πραγματοποιήθηκε το 2018 στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Oxley προκλήθηκε από πολυτραυματισμός συνέπεια τροχαίου δυστυχήματος.

Εντούτοις, η χήρα του Βρετανού στρατιώτη, Sally Oxley, ζήτησε νέα θανατική ανάκριση για να εξεταστούν νέες μαρτυρίες για τον θάνατο του συζύγου της.

Η Sally προηγουμένως είχε καταγγείλει ότι την είχαν αφήσει στο σκοτάδι σε σχέση με τις λεπτομέρειες του θανατηφόρου τροχαίου.

Τον Απρίλιο η νομική της ομάδα είχε υποβάλει αίτημα στη βρετανική Δικαιοσύνη για να πάρει πράσινο φως για νέα θανατική ανάκριση.

Ο δικηγόρος της χήρας κατήγγειλε ότι η Αμερικανική Αεροπορία ήταν υπεύθυνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης και ελάχιστες λεπτομέρειες δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του Anthony Oxley σημειώθηκε σε έδαφος ελεγχόμενο από τις Βρετανικές Βάσεις.

Η χήρα του 40χρονου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματικό της Αμερικανικής Αεροπορίας της είπαν ότι ο άντρας που ενεπλάκη στο τροχαίο «δεν θα κατηγορηθεί και το θέμα έκλεισε». Αυτή η αντιμετώπιση, σύμφωνα με την καταγγελία της, την άφησε με πολλά αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με το αποτέλεσμα της θανατικής ανάκρισης.

Διαβάστε επίσης: Ζητάει £100.000 η χήρα του Βρετανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα