Νέα παρτίδα ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΕ στην Ελλάδα

Νέα παρτίδα ανθρωπιστικής βοήθειας έφτασε στην Ελλάδα από την ΕΕ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Συγκεκριμένα έφτασαν στην Ελλάδα. δύο φορτηγά φορτωμένα με 150 ηλεκτρικά καλοριφέρ , 100 κλίνες , 50 σκηνές , 150 συναγερμούς πυρκαγιάς , 32 πυροσβεστήρες και 500 κουβέρτες

Τα παραπάνω αντικείμενα παρέχονται από τη Σουηδία και την Γερμανία, η οποία αποστέλλει επιπλέον 100

κρεβάτια, ως μέρος της η τελευταίας παρτίδας της υλικής βοήθειας που έγινε πρόσφατα διαθέσιμη μέσω του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ . Τα έξοδα μεταφοράς συγχρηματοδοτήθηκαν από την Κομισιόν.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, την περασμένη εβδομάδα, μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθεια παραδόθηκε στην Ελλάδα από την Αυστρία , τη Φινλανδία , τη Γαλλία , τη Γερμανία , την Ουγγαρία , τη Λιθουανία , την Ισπανία , τη Σουηδία , καθώς και τη Νορβηγία.

Μεταξύ άλλων παραδόθηκαν ντεπόζιτα νερού, σκηνές, κρεβάτια , υπνόσακοι και κουβέρτες, θερμάστρες, γεννήτριες ρεύματος και αντλίες.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, χαιρέτισε την ουσιαστική πρόοδο στο επίπεδο των προσφορών λέγοντας: " δεδομένου ότι η Ελλάδα ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας , τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους για την υποστήριξη των προσφύγων, 17 χώρες έχουν κάνει προσφορές, βοηθώντας να παραδοθούν στη χώρα πάνω από 87.000 αντικείμενα. Ευχαριστώ όλες τις χώρες που έχουν διοχετεύσει υποστήριξη προς την Ελλάδα μέχρι στιγμής και ιδίως τις αρχές προστασίας των πολιτών.

Βεβαίως περισσότερες προσφορές είναι ακόμα αναγκαίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα . "

Ο ρόλος της Κομισιόν είναι ακριβώς να συντονίζει τις προσφορές που γίνονται από τα συμμετέχοντα κράτη και να συγχρηματοδοτεί τη μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα