Νέα νίκη για Πλατανιά

Ο Πλατανιάς πέρασε σαν... σίφουνας από τα Πηγάδια, επικρατώντας με 2-0 της Ξάνθης, χάρη στα γκολ των Μιλούνοβιτς (28') και Ανγκούλο (60'). Απογοητευτικοί οι γηπεδούχοι, διασώθηκε μόνο ο Τσέναμο.

Ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, έλεγξε το παιχνίδι και με τους δραστήριους Μιλούνοβιτς, Ράμος και Ανγκούλο απείλησε από τα πρώτα λεπτά την εστία του Λουίτζι Τσέναμο. Οι τρεις προαναφερθέντες συνεργάστηκαν άψογα στο 13', ο Λούκα Μιλούνοβιτς έκανε

το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του έμπειρου γκολκίπερ.

Η Ξάνθη αντιμετώπισε προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, με συνέπεια να μη δημιουργήσει κινδύνους μπροστά από την εστία του Δημήτρη Σωτηρίου. Οι Χανιώτες εκμεταλλεύτηκαν το χαμηλό ρυθμό του παιχνιδιού κι άνοιξαν το σκορ στο 28' με τον Μιλούνοβιτς. Ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ράμος άφησε την μπάλα κι ο Σέρβος από πλεονεκτική θέση την έστειλε στα δίχτυα.

Οι Ακρίτες προσπάθησαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφθασαν σε δεύτερο γκολ στο 60', με τον Ίγκορ Ανγκούλο, ο οποίος νίκησε τον Τσέναμο με δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Μετά την είσοδο του Παναγιώτη Τριάδη, η Ξάνθη κυνήγησε έστω τη μείωση του σκορ, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Σωτηρίου δήλωσε "παρών" κι έσωσε την ομάδα του.

Οι συνθέσεις

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Ζαραδούκας (67' Τριάδης), Έλτον, Ερέα, Λουσέρο, Ντιμιτρόφ (53' Νιέτο), Σολτάνι, Ράνος.

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν (46' Ιτούα), Μπανανά, Βάντερσον, Μουνάφο, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός, Μιλούνοβιτς (72' Ντίνας), Ανγκούλο (88' Ζιλβάν), Ράμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα