Νάρκοτεστ: Πώς θα γίνεται/Πότε και γιατί θα πληρώνει οδηγός

Σάρκα και οστά λαμβάνει το νάρκοτεστ. Αυτό που απομένει είναι η επικύρωσή του από το Υπουργικό τις ερχόμενες μέρες. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό έχει ψηφιστεί εδώ και 2 χρόνια.

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Στέλιος Γιαννόπουλος, Ανώτερος Δ/ντης Κρατικού Χημείου, και ανέλυσε τον τρόπο και τη μέθοδο που θα ακολουθείται.

Το Κρατικό Χημείο θα κάνει ανάλυση δειγμάτων που θα έρχονται από την Αστυνομία. Το Χημείο ήταν έτοιμο από τις αρχές του 2017.

«Τη δειγματοληψία θα κάνει η Αστυνομία, με προκαταρκτική ανίχνευση σάλιου και ακολούθως παραλαβή σάλιου από

στόμα οδηγού, το οποίο θα πηγαίνει στο χημείο γι’ ανάλυση».

Η διαδικασία

Ο οδηγός θα βάζει μια λωρίδα στη γλώσσα του. Ανάλογα με την ένδειξη, αν είναι θετική θα παίρνει δεύτερο αντικείμενο (σφουγγαράκι) που θα μπαίνει στο στόμα του οδηγού και θα σφραγίζεται για να πηγαίνει στο Χημείο για ανάλυση.

Αν είναι θετικό το δείγμα τότε ο οδηγός θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου. Τότε, μέσα στην επιβολή ποινής (μέχρι 3 χρόνια φυλακή / 3.5 χιλιάδες ευρώ/ βαθμούς ποινής / στέρηση), θα περιλαμβάνεται και τέλος ανάλυσης, που ανέρχεται στα 214 πλέον ΦΠΑ.

Εντός 10 με 15 ημερών, το Χημείο θα έχει αποτελέσματα, αλλά αυτό εξαρτάται από τον φόρτο δειγμάτων που θα καταφθάνουν εκεί.

Ποιες ουσίες ανιχνεύονται

Ανιχνεύονται διάφορες ουσίες, κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη, μορφίνη, έκσταση, crystallize, αλλά και άλλα ναρκωτικά που πιθανόν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί. Κληθείς να απαντήσει για το πότε μπορεί να ανιχνευθεί η ναρκωτική ουσία στον οδηγό, ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που κρίνεται ανάλογα με τον οργανισμό του ατόμου. Κύριος συντελεστής είναι η ποσότητα και το είδος ναρκωτικού που θα λάβει κάποιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα