Ναδάλ-Φέντερερ μόνο στον τελικό!

Με τη νίκη του επί του Μίσα Ζβέρεφ στο Χάλε, ο Ρότζερ Φέντερερ εξασφάλισε μια θέση στην τοπ τετράδα του ταμπλό στο Wimbledon (1-16/7)!

Ο 35χρονος Ελβετός βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως οι διοργανωτές του βρετανικού Grand Slam έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο βαθμολόγησης, που ευνοεί όσους παίζουν καλά στο χορτάρι. Τι εννοούμε;

Δεν λαμβάνεται υπ' όψιν μόνο το ranking, αλλά οι βαθμοί που πήρε ο κάθε παίκτης τα τελευταία δύο χρόνια στη συγκεκριμένη

επιφάνεια. Για την ακρίβεια, προστίθεται στη βαθμολογία τους το 100% των πόντων από τους τελευταίους 12 μήνες και το 75% των πόντων από τους 12 προηγούμενους μήνες.

Ο Φέντερερ, λοιπόν, με έναν τελικό και έναν ημιτελικό Wimbledon, αλλά και (τουλάχιστον) έναν τίτλο στο Χάλε, «γκρεμίζει» τον Βαβρίνκα και μπαίνει στο Top 4 του Wimbledon, όπου βρίσκει τα υπόλοιπα μέλη του... Big Four!

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα συναντήσει Άντι Μάρεϊ και Νόβακ Τζόκοβιτς μέχρι τα ημιτελικά, ενώ μπορεί να παίξει με τον Ράφα Ναδάλ, που πέφτει στο Νο.3, μόνο στον τελικό. Ο Φέντερερ θα ανεβεί, μάλιστα, στο Νο.3 αν πάρει τον τίτλο στο Χάλε.

Θυμίζουμε ότι σήμερα (17.00) ο βασιλιάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Φλόριαν Μάγερ και θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά της γερμανικής διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα