Ναμπίλ Φαντλί: Ήρθα στην Τουρκία για να περάσω στην ΕΕ

Νέα στοιχεία σχετικά με τις κινήσεις του καμικάζι Ναμπίλ Φαντλί έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα από όταν εισήλθε στην Τουρκία.

Ο Φαντλί στις 5 Ιανουαρίου έδωσε συνέντευξη στη διεύθυνση μεταναστών της Κων/λης και είπε τα εξής: «Στις επιθέσεις του ISIS έχασα αρκετά άτομα από την οικογένειά μου. Το έσκασα από αυτό το περιβάλλον επίθεσης και ήρθα στην Τουρκία. Θέλω να περάσω στην Ευρώπη». Μετά του πήραν αποτυπώματα, φωτογραφία και του δόθηκε βιομετρική ταυτότητα.

Ο

Φαντλί πέρασε στην Τουρκία παράνομα από τη Συρία. Πρώτα βρέθηκε στο Κιλίς και το Γκαζιαντέπ και μετά ήρθε στην Κων/λη, όπου στις 5 Ιανουαρίου εμφανίστηκε στην εν λόγω υπηρεσία για να κάνει αίτηση για άσυλο.

Στην υπηρεσία έδωσε διεύθυνση ενός σπιτιού στην περιοχή Ζεϋτίνμπουρνού, στο οποίο όμως δεν έμεινε πολύ και πήγε να μείνει σε ξενοδοχείο στην περιοχή Καντίργκα (Κάτεργα δηλαδή). Ο Φαντλί εμφανίστηκε με άλλα 4 άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Η αστυνομία εξετάζει πάντως και το ενδεχόμενο το όνομα Ναμπίλ Φαντλί να μην είναι αληθινό και να έδωσε ψεύτικα στοιχεία. Γι’ αυτό και προσπαθεί να βρει την οικογένειά του στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του μέσω δειγμάτων DNA που έχουν λάβει από το σώμα του.

Σε περισσότερες αποκαλύψεις προβαίνει η εφημερίδα ‘Χαμπέρτουρκ’ σήμερα σχετικά με τον καμικάζι.

Φαίνεται ότι πρωτοήρθε στην Τουρκία το Δεκέμβριο και βρισκόταν 26 ημέρες. Στις 18 Δεκεμβρίου καταγράφηκε η πρώτη του κλήση από τουρκικό τηλέφωνο στην πόλη Σανλιούρφα της Τουρκίας. Η λίστα με τις κλήσεις του τηλεφώνου του ήδη εξετάζεται από την αστυνομία. Μετά τη Σανλιούρφα ο Φαντλί πήγε στην Άγκυρα και εκεί συναντήθηκε με κάποιους. Μάλιστα φαίνεται από τα στοιχεία ότι ο Φαντλί σχεδίαζε την επίθεση στην Άγκυρα κι όχι στην Κων/λη. Αλλά πήρε εντολές τελικά να φύγει για Κων/λη. Την εντολή φέρεται να έδωσε ένας από τους συντρόφους του που πέρασαν μαζί στην Τουρκία, ο οποίος όμως έφυγε για Αμερική.

Οι τουρκικές αρχές έχουν δώσει την πληροφορία αυτή ήδη προς τις αμερικανικές αρχές. Ο Φαντλί ήρθε στην Κων/λη λίγο πριν την Πρωτοχρονιά και στις 5 Ιανουαρίου έδωσε συνέντευξη στη Διεύθυνση Μεταναστών. Μάλιστα για να δείξει ότι είχε βασανιστεί από τους τζιχαντιστές στη Συρία, είχε ξεριζώσει τα νύχια από τα πόδια του.

Το όνομα του πατέρα του είναι Αμπντουλλατίφ και της μητέρας του Μπριζίτ. Η μητέρα του λέγεται μάλιστα είναι Αρμένισα της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα