Να προωθηθεί άμεσα σύστημα ανακατανομής προσφύγων

"Οι ξενοφοβικές προσεγγίσεις ορισμένων κυβερνήσεων της Ανατολικής Ευρώπης δημιουργούν έντονες ανησυχίες και πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά από την Ένωση. Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος για να την επικαλούμαστε αλακάρτ όταν την έχουμε ανάγκη εμείς. Η προσφυγική κρίση δεν είναι πρόβλημα μόνο των κρατών υποδοχής, δηλαδή της Ελλάδας, της Ιταλίας και των άλλων μεσογειακών κρατών, αλλά ολόκληρης της ΕΕ. Γι' αυτό πρέπει να ενισχύσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια και να προωθήσουμε άμεσα ένα δίκαιο σύστημα ανακατανομής και

μετεγκατάστασης των προσφύγων." Αυτά υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Θέμα της συζήτησης ήταν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Βαλέτα στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως η διάσκεψη στην Βαλέτα κατέληξε σε ακόμα μια παράσταση με φτωχά αποτελέσματα. Όπως εξήγησε, καμία ουσιαστική διαφοροποίηση δεν υπήρξε στην προσφυγική πολιτική της Ένωσης καθώς αποφασίστηκε εκ νέου περαιτέρω ενίσχυση των στρατιωτικών λύσεων και των κατασταλτικών μηχανισμών φύλαξης που κάνουν την Ευρώπη φρούριο. Επίσης, συμπλήρωσε, η προσπάθεια για μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων καθώς και ο στόχος για δημιουργία νόμιμων και ασφαλών οδών στην Ευρώπη απέτυχε και πάλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα