Οι ΗΠΑ γιορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών

Ημέρα ευχαριστιών η σημερινή για τις ΗΠΑ και οι αμερικανοί απονέμουν ευχαριστίες προς το Δημιουργό.

Έθιμο αποτελεί για τον πρόεδρο των ΗΠΑ κάθε χρόνο να απονέμει χάρη σε μια γαλοπούλα. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο το έθιμο τιμήθηκε και φέτος αφού ο πρόεδρος Ομπάμα απένειμε χάρη στη γαλοπούλα του 2015...

Ο χρόνος ζωής μιας γαλοπούλος ανέρχεται το μέγιστο σε 10 έτη ζωής. Η απονομή έχει ιδιαίτερο όφελος για τη γαλοπούλα αφού δεν θα βιώσει ποτέ την εμπειρία του σφαξίματος.

Η πρώτη γιορτή των ευχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα σε περιοχές του σημερινού Καναδά. Από τις αρχές του 17ου αιώνα ο γιορτασμός άρχισε να γίνεται και σε περιοχές των σημερινών ΗΠΑ.

Ιστορικό

Γενικά, η καθιέρωση της Γιορτής ξεκίνησε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους. Οι απαρχές της ανάγονται στις γιορτές που διοργάνωναν οι πρώτοι άποικοι μόλις έφταναν στη νέα ήπειρο, ως ευχαριστήριο προς το Δημιουργό για την ασφαλή άφιξή τους.

Μετανάστες την γιορτάζουν σε διάφορες χώρες. Η γιορτή των Ευχαριστιών δεν ανήκει σε κάποια θρησκεία, ανήκει σε όλους. Έχει τις ρίζες της στην δημιουργία του αμερικανικού έθνους και είναι μία γιορτή μεταναστών.

Macy's Parade

Το Macy's Parade αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παρελάσεις που διοργανώνονται επί την ευκαιρία της ημέρας των ευχαριστιών και η φετινή αναμένεται να είναι το ίδιο υπέρλαμπρη και πανηγυρική όσο και αυτές των περασμένων ετών.

Η παρέλαση λαμβάνει μέρος στη Νέα Υόρκη και συνηθίζεται να υπάρχουν τεράστια μπαλόνια από ήρωες κινουμένων σχεδίων.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα παρελάσεων από τις χρονιές 2012, 2013 και 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα