Ν. Παπαδόπουλος: Να δούμε χάρτη!

Ικανοποιημένος από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της πολυμερούς, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Την ίδια ώρα τονίζει ότι αν δεν δούμε χάρτη δεν πρέπει να προχωρήσουμε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος χαιρέτισε σήμερα τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

για το Κυπριακό, τις οποίες χαρακτήρισε σημαντικές.

Συνοδεύοντας τον αδελφό του Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη στο Γραφείο του Επάρχου Λευκωσίας όπου υπέβαλε την υποψηφιότητα του για τη δημαρχία της Λευκωσίας, κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσίπρα.

Θα ήθελα, είπε, να χαιρετίσω τις ξεκάθαρες δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, γιατί η θέση ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να συμμετέχει σε οποιαδήποτε διεθνή διάσκεψη στην οποία δεν θα συζητηθεί οτιδήποτε άλλο παρά η κατάργηση των εγγυήσεων, είναι μια απόλυτα σωστή θέση, η οποία βοηθά εμάς και στηρίζει την Κύπρο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Τέτοιες δηλώσεις, σημείωσε, είναι σημαντικές και θεωρώ ότι και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να διατηρήσει αυτή την πάρα πολύ ξεκάθαρη θέση που έχει να κάμει όχι μόνο με ένα διαδικαστικό ζήτημα, αλλά με ένα σοβαρότατο ζήτημα ουσίας.

“Οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν υπάρχουν, έχουν ήδη καταργηθεί”, πρόσθεσε.

Να δούμε χάρτη!

Σε σχέση με το εδαφικό, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι εμείς θα αναμένουμε να έχουμε την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας το ερχόμενο Σάββατο, γιατί θεωρούμε ότι οι προϋποθέσεις που είχαμε θέσει από την αρχή στο εδαφικό παραμένουν.

“Πρέπει να δούμε χάρτη. Τις υποσχέσεις της τουρκικής πλευράς τις έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές. Τα ίδια είχαμε ακούσει και το 2004. Μας έλεγαν ότι ο κ. Ερντογάν θα έρθει στο Μπούργκενστοκ, θα φέρει χάρτη, θα είναι γενναιόδωρος. Τελικά ήρθε, χάρτη δεν έφερε και ζητούσε περισσότερα εδάφη από αυτά που εισηγούνταν να επιστραφούν τα Ηνωμένα Έθνη. Αν δεν δούμε χάρτη κι αυτός ο χάρτης να συμφωνηθεί ,δεν πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα αυτής της διαδικασίας”, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα