Μυστηριώδης θάνατος γυναίκας σε καφετερία στα κατεχόμενα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων προβάλλουν την «προεκλογική» εκστρατεία των κομμάτων, τις εργασίες επιδιόρθωσης σε ιστορικά μνημεία στα κατεχόμενα, τον αγώνα που δίνει με τη λευχαιμία 9χρονη, την ανανέωση της λειτουργίας της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» για ακόμα δύο χρόνια και τις αντιδράσεις που προκαλούν οι φήμες ότι ο «πρωθυπουργός» έχει κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Από πού τα βρήκε;», δίνει συνέχεια στο χθεσινό της θέμα σχετικά με κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς του «πρωθυπουργού» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν

και αναφέρεται σε ανακοινώσεις της ΚΤΟΣ, του Κόμματος του Λαού και άλλων οργανωμένων συνόλων ή κομμάτων σχετικά με το πόθεν έσχες του «πρωθυπουργού». Γράφει, ακόμα, ότι σε ανακοπή καρδίας οφείλεται ο ξαφνικός θάνατος 38χρονης σε καφέ στο κατεχόμενο Βασίλι. Αναφέρει, επίσης, ότι το «ανώτατο συμβούλιο εκλογών» έχει ετοιμάσει ένα βίντεο στο οποίο δίνονται οδηγίες στους ψηφοφόρους.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), υπό τον τίτλο «56 χιλιάδες 653 ξένοι εργάτες», προβάλλει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ξένων εργατών στα κατεχόμενα το 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2016, 56,653 άτομα υπέβαλαν αίτηση για άδεια εργασίας, ενώ στην Τουρκία των 80 εκατομμυρίων ο αριθμός των αιτήσεων φτάνει στις 64,426. Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις «υποψηφίων» σε «προεκλογικές» συναντήσεις. Προβάλλει, ακόμα, ανακοίνωση της κίνησης «Συγκεντρωνόμαστε», σχετικά με την οικονομική κατάσταση του «πρωθυπουργού», με την οποία ζητεί να γίνει διερεύνηση όσων ακούστηκαν σχετικά με κρυφούς λογαριασμούς.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) έχει τίτλο «Η Χαλιμέ περιμένει τον κατάλληλο δότη» και αναφέρεται στην περίπτωση της 9χρονης Χαλιμέ, η οποία από τον Μάρτιο δίνει μάχη με τη λευχαιμία, έχει νοσηλευτεί για 8 μήνες σε νοσοκομείο στην Άγκυρα, ενώ από τον Νοέμβριο επέστρεψε στα κατεχόμενα και περιμένει να βρεθεί ο κατάλληλος δότης νωτιαίου μυελού. Γράφει, ακόμα, ότι κατά τη χθεσινή της συνεδρία, η «βουλή» ψήφισε «νόμο» για την ανανέωση της λειτουργίας της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» για ακόμα δύο χρόνια. Αναφέρεται και στον ξαφνικό θάνατο 38χρονης μητέρας ενός παιδιού στο κατεχόμενο Βασίλι. Η μητέρα έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν σε καφετέρια.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τα προσωπικά οφέλη πρωταρχικός στόχος στην πολιτική», αναφέρεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα η 83χρονη, πρώτη και μοναδική Τ/κ που εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αϊλά Χαλίτ Καζίμ. Η Καζίμ συγκρίνει την πολιτική που υπηρέτησε με την πολιτική του σήμερα, αναφέροντας ότι σήμερα η πολιτική γίνεται για προσωπικά οφέλη και όχι για το κοινό καλό. Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις του Τ/κ συμπροέδρου της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά Αλί Τουντζαΐ σχετικά με έργα που γίνονται στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η κωμωδία της κυβέρνησης για τον νόμο περί αστυνομίας», γράφει ότι κατά τη χθεσινή συνεδρία της «ολομέλειας», το θέμα για την αναθεώρηση του «νόμου» που αφορά τη συνταξιοδότηση των «αστυνομικών» παραπέμφθηκε εκ νέου στην αρμόδια επιτροπή της "βουλής" λόγω ασαφειών. Προβάλλει, ακόμα, τη δημοσιογραφική διάσκεψη, στα πλαίσια της «προεκλογικής» εκστρατείας, του ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, κατά την οποία παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για νέα προγράμματα. Γράφει, επίσης, ότι καθώς έπινε τον καφέ της σε καφετέρια στο χωριό Βασίλι, έχασε τις αισθήσεις της η 38χρονη Σουλέ και τελικά ξεψύχησε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αιτία θανάτου της 38χρονης είναι η ανακοπή καρδιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα