Μυστήριο πρόσωπο λαξευμένο στον βράχο της Ακρόπολης;

Άλλοι τη διακρίνουν ξεκάθαρα δια γυμνού οφθαλμού και άλλοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, καθώς η διάβρωση δεν βοηθάει τον εντοπισμό της.

Λόγος για τη σκαλιστή βραχογραφία του προσώπου ενός άνδρα πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, την οποία φέρεται ότι ανακάλυψαν ή μάλλον διέκριναν, οι άνθρωπο της ομάδας UP DRONES στην Ελλάδα, οι οποίοι πραγματοποιούν πτήσεις με drones πάνω από διάφορα σημεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο διακρίνεται, παρά τα εμφανή σημάδια της διάβρωσης αιώνων, το πρόσωπο

ενός άνδρα, το οποίο όπως εκτιμά η ομάδα επικαλούμενη απόψεις ερευνητών, απεικονίζει τον Ποσειδώνα, τον Δία ή τον Περικλή.

Παρά, ωστόσο, τα 25 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης στο βράχο, κανείς δεν είχε επισημάνει το νέο εύρημα.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσαν:

Η άγνωστη βραχογραφία της Ακρόπολης! Αποτελεί αξιοπερίεργο πραγματικά το γεγονός ότι εδώ και 25 χρόνια περίπου που συντηρείται ο βράχος της Ακροπόλεως κανείς δεν έχει δώσει σημασία σε κάτι που φαίνεται με γυμνό οφθαλμό, στην λαξευμένη προσωπογραφία.

Γιατί άραγε;

Η λαξευμένη αυτή βραχογραφία στην Ακρόπολη φαίνεται ότι απεικονίζει ένα πεντακάθαρο ανδρικό προφίλ με γένια και φιλοσοφική διάθεση. Εύκολα διακρίνει κανείς τα μάτια, τη μύτη, αλλά και το στόμα , ενώ το περίεργο είναι ότι στο ένα ρουθούνι του προσώπου φαίνεται να υπάρχει είσοδος σπηλαίου, ίσως στοά, που κανείς δεν γνωρίζει που οδηγεί. Σύμφωνα με απόψεις διαφόρων ερευνητών η φιγούρα απεικονίζει τον Ποσειδώνα, τον Δία ή τον Περικλή.

Η διάβρωση ωστόσο από τον χρόνο έχει αλλοιώσει κατά πολύ το πρόσωπο. Πάντως μάλλον το πρόσωπο της βραχογραφίας πρέπει να είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία έχασε τη μάχη από την Αθηνά και έτσι η πόλη των Αθηνών πήρε το όνομά της από τη θεά της σοφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα