Μυλωνάς: Ούτε αριστερά ούτε δεξιά

«Ούτε αριστερά ούτε δεξιά», ήταν το σχόλιο του ανεξάρτητου βουλευτή Παύλου Μυλωνά αναφορικά με την ιδεολογική κατεύθυνση της νέας πολιτικής πλατφόρμας που θα συνεδριάσει σήμερα για πρώτη φορά η ώρα 6:30 στη Δημοσιογραφική Εστία. Το όνομα της Πρωτοβουλίας αναμένεται επίσης να αποφασιστεί σήμερα το βράδυ, όπου θα υπάρξει και η Ιδρυτική Διακήρυξη.

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του «Ράδιο Πρώτο», ο κ. Μυλωνάς είπε πως δεν ετοιμάζει ο ίδιος την Κίνηση, αλλά αυτή ετοιμάζεται μαζί με άλλους. «Εγώ ήμουν κοινωνός πολλών σκέψεων των πολιτών μας, οι οποίοι μου έλεγαν:

επιτέλους τώρα που ανεξαρτητοποιήθηκες, οι πολίτες μαζί με τους άλλους συναγωνιστές και πάρα πολλούς άλλους ανέντακτους, μπορούμε να κάνουμε μια πλατφόρμα και να συνεννοηθούμε».

«Μετά από χρόνια αποξένωσης, είναι καιρός να δοκιμάσουμε να δούμε αν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο», είπε, προσθέτοντας «Ούτε αρχηγούς χρειαζόμαστε ούτε υπαρχηγούς, ούτε κομματικές δομές ούτε κόμμα ούτε και διεκδικούμε κάτι. Ένας είναι ο στόχος, η συνεννόηση με την κοινωνία».

Οι στόχοι της πρωτοβουλίας

Στόχος της Κίνησης είναι όσα τεκταίνονται στο Κυπριακό, η διατήρηση της Ελληνικότητας στο νησί και η καταπολέμηση της διαφθοράς και της κομματοκρατίας.
Βλέπετε, συνέχισε, αυτό το κομματικό κράτος πώς συμπεριφέρεται στους πολίτες, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στην αστυνομία και πως συμπεριφέρεται ο διαπραγματευτής μας στο Κυπριακό.

«Σκοπεύουμε και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε κάποιες γέφυρες και να αναπτύξουμε τους αδελφικούς δεσμούς. Με τέτοιες κινήσεις πολιτών, ίσως καταφέρουμε να νικήσουμε το Αθηναϊκό τέρας ή αν θέλετε το παρακράτος, γιατί χωρίς τον Ελληνισμό της μητέρας πατρίδας, δεν μπορούμε δυστυχώς να καταφέρουμε πολλά πράγματα εδώ στην Κύπρο».

Ερωτηθείς για τη χρονική συγκυρία που αποφασίστηκε η συγκρότηση αυτής της πλατφόρμας και κατά πόσο θα επιδιώξουν κάποιες επαφές εν όψει των Προεδρικών εκλογών, ο κ Μυλωνάς είπε πως στη σημερινή συνάντηση και στο σύντομο μέλλον, δεν υπάρχει πρόθεση για τέτοιες κινήσεις.

«Δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, η πρώτη συνάντηση είναι σήμερα και δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις όλων αυτών που θα έρθουν σήμερα. Εμείς πήραμε απλά την πρωτοβουλία να κάνουμε αυτή τη συνδιάσκεψη», είπε.

Τα πρώτα ονόματα

Ανάμεσα στα μέλη της πρωτοβουλίας, θα είναι, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, ο Στέλιος Αμερικάνος, η Ειρήνη Μάντολες και ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης. Ερωτηθείς αν θα είναι και ο κ. Γιώργος Κολοκασίδης, συνέστησε υπομονή μέχρι το απόγευμα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, ο κ. Κολοκασίδης είναι προσκεκλημένος στη Συνεδριαση και θα δώσει το παρών του.

O κ. Μυλωνάς εξήγησε πως η Κίνηση θα απαρτίζεται από νέους κυρίως ακαδημαϊκούς, ανθρώπους από την Ελλάδα και μικρές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στο εθνικό μας ζήτημα.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να έχει ακτιβιστική παρουσία και δράση, ενώ θα δοθεί και έμφαση στα θέματα Παιδείας και Πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα