Μουρίνιο: "Με πρόδωσαν οι παίκτες μου"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε ντροπιασμένος μετά την ήττα από τη Λέστερ και κατηγόρησε τους παίκτες του για την τραγική φετινή πορεία της Τσέλσι, ενώ παραδέχτηκε πως οι "μπλε" δεν μπορούν να τερματίσουν στην πρώτη 4άδα.

Η Τσέλσι γνώρισε στο "King Power Stadium" την 9η ήττα της στις πρώτες 16 αγωνιστικές της Premier League (2-1 η Λέστερ που παραμένει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας) και βρίσκεται πλέον μόλις έναν πόντο πάνω από τη ζώνη

του υποβιβασμού, με το κλίμα μάλιστα μέσα στην ομάδα να γίνεται ακόμα πιο βαρύ στο φινάλε του ματς ελέω... Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο 52χρονος Πορτογάλος τεχνικός έριξε στους παίκτες του την αποκλειστική ευθύνη για την φετινή κατάντια των Λονδρέζων, τονίζοντας πως εκείνος έκανε απίστευτη δουλειά πέρυσι όταν τους οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ δεν δίστασε να ομολογήσει πως ο στόχος της εξόδου στο Champions League έχει χαθεί...

"Δεχτήκαμε δύο γκολ που είναι ανεπίτρεπτα για μένα. Ξέρω πως μία από τις καλύτερες αρετές μου είναι να διαβάζω το παιχνίδι για τους παίκτες μου, να εντοπίζω και την παραμικρή λεπτομέρεια του αντιπάλου.

Αισθάνομαι όμως ότι έχει προδωθεί η δουλειά μου. Είναι δύσκολο για μας να σκοράρουμε όταν έχεις παίκτες που δεν βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα τους. Όταν έχεις μερικούς παίκτες έτσι, ειδικά σε νευραλγικές θέσεις, είναι δύσκολο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μουρίνιο, για να συνεχίσει στο ίδιο ύφος:

"Όλη την περασμένη σεζόν έκανα εξαιρετική δουλειά και τους έφερα σε ένα επίπεδο, πιο πάνω από αυτό που είναι πραγματικά. Δεν είναι όλοι τους, όμως κάποιοι δυσκολεύονται περισσότερο.

Πέρα από το να δουλεύω σε κορυφαίο επίπεδο δεν γνωρίζω κάποιο άλλον τρόπο και αυτό κάνω κάθε ημέρα. Δεν έχω παράπονα από τους ποδοσφαιριστές μου στις προπονήσεις αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ των προπονήσεων και των αγώνων".

Ο "special one" είναι πλέον απαισιόδοξος ακόμα και για το πλασάρισμα της Τσέλσι στην πρώτη τετράδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα όμως μπορούμε ακόμα να τερματίσουμε μέσα στις πρώτες έξι θέσεις επειδή υπάρχουν πολλές ομάδες που χάνουν βαθμούς.

Αυτή τη στιγμή πάντως αισθάνομαι ντροπή για τη βαθμολογική μας θέση. Αποδέχομαι πως βρισκόμαστε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη αλλά δεν δέχομαι πως δίνουμε μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού".

Ταυτόχρονα πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο να κινηθεί δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι την περίοδο του Ιανουαρίου: "Δεν νομίζω πως είναι σωστό να πάω στο διοικητικό συμβούλιο και να πω ότι αυτοί οι παίκτες δεν είναι καλοί και χρειάζεται να ξοδέψουμε 50 ή 100 εκατομμύρια.

Αυτούς τους παίκτες έχουμε και με αυτούς πρέπει να συνεχίσουμε. Οι παίκτες που δεν αποδίδουν καλά θα πρέπει να αισθανθούν πως δέχεται επίθεση η υπερηφάνεια και η αυτοεκτίμησή τους και θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να πάρουν θετικά αποτελέσματα από εδώ και πέρα".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μουρίνιο έβγαλε το καπέλο στην Λέστερ του Ρανιέρι για τη νίκη της με 2-1, παράλληλα όμως έσταξε φαρμάκι για τα... ball boys του γηπέδου, λέγοντας μεταξύ άλλων:

"Η Λέστερ πάλεψε, έδωσε τα πάντα στην άμυνα ενώ εκπληκτικά ήταν και τα ball boys. Είναι ντροπή για την Premier League αυτό που έγινε με τα ball boys όμως θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν θέλω αυτό το γεγονός να επισκιάσει τη νίκη της Λέστερ που ήταν απόλυτα δίκαιη".

Keywords
Τυχαία Θέματα