Ίσες αποστάσεις από Αβέρωφ στην «κόντρα» με τον Ελεγκτή

Σεβασμό στους ανεξάρτητους Θεσμούς αλλά χωρίς οι απόψεις τους να πρέπει να θεωρούνται «ευαγγέλιο» διαμηνύει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, με αφορμή την «κόντρα» μεταξύ Γενικού Ελεγκτή και εκτελεστικής εξουσίας.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Sigma, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τόνισε πως σε μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να σεβόμαστε τους ανεξάρτητους θεσμούς και τις αποφάσεις τους διαφορετικά θα έχουμε χάος. Ωστόσο είπε, δεν σημαίνει ότι μια θέση

ανεξάρτητου αξιωματούχου θα πρέπει να θεωρείται ευαγγέλιο, ούτε και ότι επειδή διορίζεται κάποιος ως ανεξάρτητος αξιωματούχος έχει το «αλάθητο του Πάπα». Οι κρίνοντες, κρίνονται κιόλας, συμπλήρωσε.

Πρέπει τόνισε να γίνεται σαφέστατος διαχωρισμός των εξουσιών.

Επιπλέον ανέφερε ότι λόγω των πολλών αλλαγών στην κοινωνία μας και στον τρόπο λήψεως των αποφάσεων, υπάρχει μια υπερπροβολή κατά την άποψη του όταν πρόκειται για υποθέσεις με παρατυπίες, παρανομίες και διασπάθιση χρήματος.

«Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι μέσα από τις ιδιάζουσες συνθήκες που ζούμε, να μην ξεπερνάμε το μέτρο, να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, σεβόμενοι το ρόλο μας και χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα στο κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα