Μώλωπες στον λαιμό και τα χέρια

Σοκαριστικές φωτογραφίες αποδεικνύουν το μέγεθος της κακοποίησης
Η «Σ» δημοσιεύει φωτογραφικό υλικό, το οποίο, μαζί με το βίντεο, ενδεχομένως να κλείσει στη φυλακή την 55χρονη οικιακή βοηθό, που κακοποιούσε αντί να φροντίζει την 17χρονη παραπληγική

Στα χέρια των ανακριτών, πέραν του βίντεο κακοποίησης που μεταδόθηκε από διαδικτυακά και τηλεοπτικά μέσα, βρίσκεται και σοκαριστικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο παραχώρησε στη «Σημερινή» η οικογένεια του θύματος και αποδεικνύει το μέγεθος του βασανισμού που υπέστη η 17χρονη παραπληγική από την 55χρονη αλλοδαπή οικιακή βοηθό, από τις Φιλιππίνες,

η οποία υποτίθεται πως έπρεπε να την φροντίζει.

Εκμεταλλευόταν την αδυναμία του
Οι φωτογραφίες δείχνουν τους μώλωπες που προκαλούσε με τα κτυπήματά της στα χέρια και στον λαιμό του αθώου κοριτσιού η αδίστακτη αυτή γυναίκα, που εκμεταλλευόταν τα κινητικά προβλήματα του θύματός της και κυρίως την αδυναμία του να επικοινωνήσει, λόγω εγκεφαλικής ζημιάς, με τα μέλη της οικογένειάς του.

Την κτυπούσε εδώ και 4 μήνες
Μιλώντας χθες στη «Σημερινή» η μητέρα της 17χρονης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη οικιακή βοηθός εργαζόταν, μαζί με δεύτερη βοηθό, στο σπίτι τους εδώ και δυόμισι χρόνια, με κυριότερη αρμοδιότητα να φροντίζουν τη μικρή. «Οι μώλωπες στο σώμα του παιδιού μου άρχισαν να εμφανίζονται τους τελευταίους τέσσερεις μήνες, όταν έφυγε η δεύτερη βοηθός, και έμεινε μόνη της αυτή», δήλωσε η μητέρα, η οποία, πέραν της απονομής δικαιοσύνης που ζητά και καταδίκης της 55χρονης, έχει επικεντρωθεί πλέον στην αποκατάσταση της ψυχολογικής υγείας του παιδιού της μετά την οδύνη που υπέστη.

Η μητέρα ανέφερε πως, μετά την εμφάνιση των μωλώπων, άρχισαν να υποψιάζονται πως η οικιακή βοηθός κακοποιούσε το παιδί τους, γι’ αυτό εγκατέστησαν κρυφή κάμερα στο υπνοδωμάτιο. Η τοποθέτηση της κάμερας έγινε το περασμένο Σάββατο. Σύντομα οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν.

«Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας»
Στο βίντεο η οικιακή βοηθός, απρόκλητα, κτυπά την 17χρονη και της τραβά τα μαλλιά, καθώς εκείνη ξαπλώνει στο κρεβάτι. «Όταν είδαμε το βίντεο, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας», είπε η μητέρα. Η οικογένεια προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, παραχωρώντας ως αποδεικτικά στοιχεία το βίντεο και τις φωτογραφίες.

Θα δικαστεί για σοβαρές κατηγορίες
Η αλλοδαπή συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο όρισε το δίκη της για τις 6 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, όπως διέταξε το δικαστήριο, θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, δήλωσε ότι η 55χρονη αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ ζήτησε νομική αρωγή, αίτημα που θα απαντηθεί στις 6 Νοεμβρίου από το Επαρχιακό Δικαστήριο. Στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι δεν κτυπούσε το παιδί, αλλά ότι του έκανε μασάζ! Κατά την πρώτη ακρόαση, θα κληθεί να απαντήσει σε κατηγορίες για βία στην οικογένεια, άσκηση ψυχολογικής βίας και κακομεταχείριση ατόμου με ειδικές ανάγκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα