Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Λάρνακα και Junieh του Λιβάνου

Μνημόνιο Συνεργασίας, στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων, υπέγραψαν Λάρνακα και η πόλη Junieh του Λιβάνου με στόχο.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας καλωσόρισε στο γραφείο του, την Πρέσβειρα του Λιβάνου στην Κύπρο Claude Hajal και την αποστολή που τη συνόδευε μεταξύ των οποίων τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Σελίμ

Σφέηρ, τον Juan Hobeiche Δήμαρχο της πόλης Junieh, τον Πατέρα Akl Abou Nader - Εφημέριο Μαρωνιτών Λάρνακας, τον Πρόξενο Μαλβίδων Sergio Eid, την Πρόεδρο της Blue Wave Shipping &Navy Group International Stephanie Eid και τον Ιππότη Διοικητή Τάγματος Αγίου Σιλβέστρου (Πάπα Ρώμης) Αντώνη Χατζιηγιαννάτζιη».

Ο κ. Βύρας εξέφρασε «ικανοποίηση για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας και σημείωσε πως η παρουσία όλων, υλοποίει την επιθυμία για εγκαθίδρυση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μέσω της αδελφοποίησης, ανάμεσα στην ιστορική πόλη Junieh και την εξίσου ιστορική πόλη της Λάρνακας».

Προστίθεται ότι «το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων έχει ως στόχο την εγκαθίδρυση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας σε διάφορους τομείς που θα προάγει τις αξίες της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο πόλεων. Παράλληλα προσβλέπει μεταξύ άλλων την συνεργασία σε τομείς όπως, την οικονομία, το εμπόριο, τις επενδύσεις και θέματα όπως την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο πόλεων».

Ακόμα «οι δύο πόλεις θα επιδιώξουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και το περιβάλλον. Κατά την υπογραφή του Μνημονίου τονίστηκε η σημαντικότητα της υπογραφής του και σημειώθηκε ότι η σημερινή μέρα αποτελεί την απαρχή μιας νέας συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα