Μητρικός Θηλασμός. Η πρώτη επαφή μάνας μωρού.

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται «εποχή επιστροφής στο μητρικό θηλασμό» αφού έρευνες σ’ όλον τον κόσμο ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο νέες ιδιότητες του μητρικού γάλακτος, που δείχνουν τη σπουδαιότητα και τη μοναδικότητά του.

Συχνά ακούει κανείς αόριστα, ότι ο θηλασμός είναι το καλύτερο για το μωρό, σπάνια όμως ακούει κανείς ποια ακριβώς είναι τα πλεονεκτήματά του.

Αποτελεί ο μητρικός θηλασμός το καλύτερο ξεκίνημα για τη ζωή ;

Αναμφίβολα ναι .

Το μητρικό γάλα είναι κάτι περισσότερο από μία τροφή. Είναι ένας ζωντανός ιστός με πολλούς αμυντικούς παράγοντες

και δίνει στο μωρό συνεχή ενεργό προστασία για τις λοιμώξεις, όταν το σώμα του μωρού δεν μπορεί ακόμα να προστατευτεί από μόνο του. Για τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό η μητέρα δίνει την ιδανική προστασία στο μωρό της με το πρωτόγαλα, που είναι πολύ πλούσιο σε αντισώματα.

Η ποσότητα του πρωτογάλατος είναι μικρή, αλλά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το μωρό σε αυτή την ηλικία. Παράλληλα δρά σα συνέχεια του ομφάλιου λώρου ,διατηρώντας το δεσμό μητέρας -νεογέννητου. Τόσο η μητέρα όσο και το μωρό απολαμβάνουν τα συναισθηματικά οφέλη της πολύ ειδικής και στενής σχέσης που διαμορφώνεται μέσω του θηλασμού.

Η συνεχής σύνδεση μεταξύ της μητέρας και του βρέφους που παρέχεται με το θηλασμό ενθαρρύνει τη βέλτιστη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα