Μηνύματα ενάντια στην κατοχή, μηνύματα ειρήνης από Ε/κ- Τ/κ

Μηνύματα ενάντια στην κατοχή και στα κατοχικά και ξένα στρατεύματα και μηνύματα ειρήνης, επανένωσης και ανεξαρτησίας έστειλαν χθες το βράδυ στην κατεχόμενη Λευκωσία, εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι σε δύο αντικατοχικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν ε/κ και τ/κ οργανώσεις.

Η πρώτη εκδήλωση, η συναυλία «Αντιμιλιταριστική Ειρηνική Επιχείρηση” διοργανώθηκε για έκτη συνεχή χρονιά στην Λευκωσία στις 14 Αυγούστου, στην πλατεία Σελιμίγιε, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού ενάντια στο μιλιταρισμό και τα θέματα της ελευθερίας και της συνύπαρξης των λαών. Οι

διοργανωτές της συναυλίας, η «Συνέλευση για την Αντιμιλιταριστική Ειρηνική Επιχείρηση», αποτελείται από ομάδες και άτομα και από τις δύο πλευρές.

«Από το 2010, λέμε «Αϊσέ πήγαινε σπίτι σου» σε πανό, σε συνθήματα, σε πλατείες και στους δρόμους. Αυτό που πραγματικά λέμε είναι η ανάγκη να τερματιστούν οι ατέλειωτες διακοπές της Αϊσέ. Φέτος με τα συνθήματά μας θα είμαστε και πάλι παντού και θα απαιτήσουμε για μια ακόμη φορά να τερματιστεί η κατοχή που άρχισε πριν από 41 χρόνια. Θα φωνάξουμε δυνατά συνθήματα υπέρ της ειρήνης και ενάντια στην εχθρότητα, υπέρ της αυτονομίας και ενάντια στην κατοχή, υπέρ της ανεξαρτησίας και ενάντια στην εκμετάλλευση, υπέρ της αλληλεγγύης των ανθρώπων και ενάντια στο ρατσισμό» δήλωσαν οι διοργανωτές στην ομιλία τους.

Η δεύτερη εκδήλωση με την ονομασία “Ανεξάρτητη Κύπρος”, διοργανώθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας τ/κ κομμάτων και οργανώσεων με την συμμετοχή της ΕΔΟΝ. Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι καλλιτέχνες, είχε έντονο αντικατοχικό χαρακτήρα με μηνύματα ενάντια στον τουρκικό κατοχικό στρατό και την Άγκυρα, αλλά και μηνύματα επανένωσης, ειρήνης και κοινού αγώνα για την ανεξαρτησία του νησιού.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν στην εκδήλωση, ήταν “Ζήτω η ανεξάρτητη Κύπρος”, “Εδώ είναι Λευκωσία και όχι Άγκυρα”, “Οι κατακτητές έχουν γίνει πλέον βαρύ φορτίο στις πλάτες μας”, “Ενωμένοι μπορούμε τα πάντα, χώρια τίποτα”, “Ζήτω η Αδελφότητα των λαών”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα