Μήνυμα ενότητας απευθύνουν εκπρόσωποι των κομμάτων

Μήνυμα ενότητας, ομοψυχίας, αλλά και κοινών στόχων απηύθυναν σήμερα εκπρόσωποι του Κινήματος Οικολόγων Πειβαλλοντιστών, της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Αλληλεγγύης.

Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στη Λευκωσία, η Εκπρόσωπος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Μακαρία Άντρη Στυλιανού, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες, διαμηνύοντας ότι ένα πράγμα πρέπει να κρατήσουμε ψηλά από το 1821 την ενότητα.

“Ενότητα

και μόνο ενότητα, αλλά ενότητα η οποία θα στηρίζεται στην αμοιβαία συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων για το καλό του τόπου μας”, είπε.

Ευχήθηκε η ενότητα αυτή να επικρατήσει, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα.

Ο Εκπρόσωπος της Συμμαχίας Πολιτών, Στέλιος Αμερικάνος, είπε ότι “δικαίως ο κυπριακός ελληνισμός, αλλά και ο απανταχού ελληνισμός, γιορτάζουν και τιμούν σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821”, για να προσθέσει πως “η αυταπάρνηση, η φιλοπατρία, αλλά και το αίσθημα ευθύνης που επικράτησε στην παλιγγενεσία θα πρέπει να έχουν συνεχεία”.

“Η Κύπρος”, είπε, “συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατοχή και αυτές οι αρχές και οι αξίες θα πρέπει να επικρατήσουν αν θέλουμε τελικά να απελευθερώσουμε τον τόπο μας. Χρειάζεται και απαιτείται ενότητα”.

Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Πόλυς Παλλήκαρος, ανέφερε πως “η παγκόσμια ιστορία μας διδάσκει ότι τα δίκαια των λαών δεν αποδίδονται, αλλά διεκδικούνται και κερδίζονται”, σημειώνοντας πως “η ιστορία του έθνους μας διδάσκει ότι για να πετύχουμε διεκδίκηση πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε ομοψυχία”.

“Αυτό, λοιπόν, είναι το μήνυμα του Κινήματος Αλληλεγγύη ότι μόνο με κοινούς στόχους, με κοινό όραμα με ομοψυχία και με ενότητα μπορούμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τα δίκαια του λαού μας”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα