Μεταμοσχεύσεις καρδιάς σε «πανεπιστημιακό» νοσοκομείο

Για μεταμοσχεύσεις καρδίας ετοιμάζεται η καρδιολογική κλινική του «πανεπιστημιακού» νοσοκομείου Εγγύς Ανατολής στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», σε δηλώσεις της στην εφημερίδα η καθηγήτρια καρδιολογίας, πρόεδρος του τμήματος καρδιολογίας, Οζλέμ Μπαλτσίογλου είπε ότι έχει γίνει η διαδικασία, έχει ετοιμαστεί ο σχετικός φάκελος για τη δημιουργία της μεταμοσχευτικής κλινικής και έχει παραδοθεί στο «υπουργείο» υγείας για τις τελικές άδειες.

Όπως ανέφερε η Δρ. Μπαλτσίογλου, το κέντρο πέραν των χειρουργικών επεμβάσεων

που θα διενεργεί θα δημιουργήσει αρχείο ασθενών, δοτών και δεκτών ενώ στα άμεσα σχέδια είναι και η δημιουργία κλινικής καρδιολογικών παθήσεων για τους ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα αλλά και για όλους όσοι θα χρειάζονται θεραπεία και αποκατάσταση μετά τη μεταμόσχευση.

Η Δρ. Μπαλτσίογλου είναι η μοναδική Τουρκοκύπρια στα κατεχόμενα με ειδίκευση στη μεταμόσχευση καρδιάς, αναφέρει το δημοσίευμα ενώ η ίδια είπε ότι η προετοιμασία της κλινικής γίνεται εδώ και δύο χρόνια, υπάρχει η υποδομή και έχει δημιουργηθεί και η ομάδα των ειδικών που θα διενεργεί τις μεταμοσχεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα