Μετακίνηση του πεδίου Βολής Τσερίου σε γη της Μονής Κύκκου

Περιθώριο ενός μήνα έδωσε η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής στο Κτηματολόγιο για εξεύρεση γης, η οποία θα ανταλλαγεί με γη της Ιεράς Μονής Κύκκου, όπου έχει επιλεγεί να μετακινηθεί το πεδίο Βολής Τσερίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Γιώργος Βαρνάβα είπε ότι ήδη η διαδικασία μετακίνησης του πεδίου Βολής είναι προχωρημένη, και πως φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία από πλευράς αρμοδίων υπηρεσιών όπως και των Υπουργείων Εσωτερικών και Άμυνας για εξεύρεση χώρου

μετακίνησης. Πρόσθεσε πως έχει διαφανεί ότι τεμάχια που εμπίπτουν μέσα σε αυτό το χώρο που θα γίνουν επίταξη, ανήκουν στην Ιερά Μονή Κύκκου.

“Έχουμε δώσει ως Επιτροπή Άμυνας ένα μήνα περιθώριο γιατί το αίτημα της Ιεράς Μονής Κύκκου είναι αυτά τα τεμάχια που εμπίπτουν στο νέο πεδίο βολής να γίνουν ανταλλαγή με άλλη κρατική γη. Έχουμε δώσει ένα μήνα περιθώριο ώστε το Κτηματολόγιο να επανέλθει και να μας ενημερώσει σε σχέση με την όλη διαδικασία για ανταλλαγή γης”, είπε.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αριστοτέλης Μισός είπε ότι η πολιτική απόφαση για μετακίνηση του πεδίου Βολής είναι δεδομένη και το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Αμυνας συντονίζονται ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετακίνησης.

Τα πρακτικά προβλήματα, όπως είπε, εστιάζονται στο γεγονός ότι ο χώρος που βρέθηκε ανήκει στην Εκκλησία και δεν μπορεί αν επιταχθεί. Ο κ. Μισός ανέφερε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να ξεπεραστεί αυτό το θέμα.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα είπε πως το ΑΚΕΛ ενώνει τη φωνή του με αυτή του Δήμου Τσερίου για άμεση μετακίνηση του πεδίου βολής, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από κατοικίες.

“Καλούμε το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εσωτερικών και κυρίως το Τμήμα Κτηματολογίου να προχωρήσει άμεσα με όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία του νέου πεδίου σε ημιορεινή περιοχή που έχει επιλεγεί, της Επαρχίας Λευκωσίας”, είπε.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου δήλωσε πως είναι δεδομένη η απόφαση του Υπουργείου για μετακίνηση του πεδίου Βολής Τσερίου, και τώρα αναζητείται η λύση. “Η λύση είναι μια, καλούμε το Κτηματολόγιο να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ανταλλαγή των κτημάτων με την Μητρόπολη Κύκκου και Τυλληρίας”, είπε.Πρόσθεσε πως μόλις προχωρήσει το Κτηματολόγιο σε αυτή την ενέργεια τότε μπορεί άμεσα το Υπουργείο Άμυνας να ξεκινήσει τις εργασίες για την κατασκευή του νέου πεδίου Βολής και να κλείσει το παλαιό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα